20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

“Εξετάζεται” η τοποθέτηση στρατιωτικής γέφυρας στον Κερίτη, προχωρά η αποκατάσταση της γέφυρας στον Πλατανιά για την υποδοχή των τουριστών

Ημερομηνία:

Οι μέρες περνούν, ήδη 15 έχουν περάσει, και πολλά, πάρα πολλά μένουν να γίνουν για να επιστρέψει ο νομός σε μια σχετική κανονικότητα.

Για το όσα πρέπει να γίνουν και θα γίνουν το επόμενο διάστημα πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στην Αντιπεριφέρεια Χανίων με τη συμμετοχή των Δημάρχων Κισσάμου κ. Θοδωρή Σταθάκη, Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη, Αποκόρωνα κ. Χαράλαμπου Κουκιανάκη, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων κ. Γιώργου Ξανθουδάκη και άλλων φορέων.

Όπως σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης που ηγήθηκε της σύσκεψης, δεν μπορούν όλα τα προβλήματα να αντιμετωπιστούν άμεσα. Πάντως, οι εργασίες προχωρούν στο οδικό δίκτυο με τον στόχο να είναι ο νομός να είναι σε θέση να υποδεχθεί τους τουρίστες κατά την έναρξη της καλοκαιρινής σαιζόν. Ως εκ τούτου, αναμένεται να έχουν προχωρήσει τα αναγκαία έργα μέσα στο διάστημα των επόμενων δύο μηνών.

Προτεραιότητα δίνεται σε Μεγάλα Χωράφια, Σταλό και Γαλατά ενώ παρεμβάσεις γίνονται και στον ΒΟΑΚ.

Όσον αφορά την ιστορική Γέφυρα του Κερίτη, που ως τώρα ελάχιστα έχουν γίνει, ο κ. Βουλγαράκης είπε ότι “εξετάζεται” η τοποθέτηση και εκεί στρατιωτικής γέφυρας για την μερική αποκατάσταση των μετακινήσεων προς τα εκεί χωριά, όμως δεν έγινε σαφής λόγος για κάποιο χρονοδιάγραμμα για την αναστήλωση της Γέφυρας.

Αντιθέτως, οι εργασίες φαίνεται ότι θα προχωρήσουν άμεσα για την αποκατάσταση της γέφυρας του Πλατανιά ώστε να είναι έτοιμη η περιοχή για την υποδοχή των τουριστών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σαββατοκύριακο γεμάτο εκδηλώσεις στο Comixadiko στα Χανιά

Γεμάτο δράσεις είναι αυτό το Σαββατοκύριακο το Comixadiko (Ξέπαπα 15) στα Χανιά. Το Σάββατο...