21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Εξετάσεις στην Κρήτη του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά

Ημερομηνία:

Εξετάσεις στην Κρήτη (Ηράκλειο & Ρέθυμνο) για τη συμμετοχή στα προγράμματα του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ CTYGreece για μαθητές από Β΄ Δημοτικού έως Γ΄ Γυμνασίου

Εγγραφές έως τις 3 Φεβρουαρίου 2019

Έως τις 3 Φεβρουαρίου 2019θα διαρκέσουν οι εγγραφές για τις εξετάσεις που διοργανώνει στην Κρήτη, (Ηράκλειο και Ρέθυμνο), το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ CenterforTalentedYouthGreeceτου Κολλεγίου Ανατόλια.Τα προγράμματα του Κέντρου απευθύνονται σε μαθητές από Γ’ Δημοτικού έως και Β΄ Λυκείου από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και περιλαμβάνουν διαδικτυακά (online), διήμερα (weekend) και θερινά προγράμματα διάρκειας τριών εβδομάδων.

Το CTY Greece ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013 με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, και είναι μέλος του Ευρωπαϊκού επιστημονικού οργανισμού EuropeanCouncilofHighAbility (ECHA). Σύμβουλος του CTY Greece είναι το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο JohnsHopkins. Το Κέντρο προσφέρει εξωσχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας. Προκειμένου να συμμετέχει κάποιος μαθητής στα προγράμματα αυτά, θα πρέπει να λάβει μέρος στις εξετάσεις του CTY Greece που διεξάγονται κάθε χρόνο. Φέτος οι εξετάσεις θα διενεργηθούν σε 16 πόλεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Οι μαθητές που θα κριθούν επιλέξιμοι θα έχουν τη δυνατότητα ανάλογα με την ηλικία τους, να παρακολουθήσουν τα προγράμματα που προσφέρει το Κέντρο.

Υποτροφίες

Μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει 9.470 μαθητές στις εξετάσεις του Κέντρου, ενώ την περσινή ακαδημαϊκή χρονιά (2017 – 2018) 829 μαθητές παρακολούθησαν τα προγράμματά του. Από αυτούς, το 50% προέρχεται από δημόσια σχολεία, το 50% από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και το υπόλοιπο ποσοστό από άλλες περιοχές της χώρας. To CTY Greece έχει εξασφαλίσει από τους υποστηρικτές του χρηματικούς πόρους που αντιστοιχούν σε σημαντικό αριθμό υποτροφιών. Οι υποτροφίες προορίζονται για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα επιλεγούν για τα Θερινά Προγράμματα του Κέντρου. Το 2018 χορηγήθηκαν 207 υποτροφίες που αντιστοιχούν στο 52% του αριθμού των μαθητών που συμμετείχαν στα θερινά προγράμματα.

Οι εξετάσεις

Στις εξετάσεις χρησιμοποιούνται δύο τεστ που σχεδιάστηκαν από το CenterforTalentedYouth του Πανεπιστημίου του JohnsHopkins: το SchoolandCollegeAbilityTest (SCAT) και το SpatialTestBattery (STB), τα οποία εξετάζουν την ικανότητα στη γλωσσική και τη μαθηματική λογική και τη χωρική αντίληψη αντίστοιχα, και είναι στα ελληνικά ή αγγλικά. Οι μαθητές από Β’ έως Ε’ Δημοτικού έχουν τη δυνατότητα να δώσουν το SCAT τεστ. Οι μαθητές από ΣΤ’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου, μπορούν να δώσουν ένα από τα δύο τεστ (SCAT ή STB) ή και τα δυο, αν το επιθυμούν. Για τα τεστ δεν χρειάζεται προετοιμασία.

Η δήλωση συμμετοχής στις εξετάσεις γίνεται μέσω της ιστοσελίδας http://www.cty-greece.gr/el,  όπου μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τα προγράμματα, δείγματα των τεστ, κ.ά.:

Το πρόγραμμα των εξετάσεων και εγγραφών στην Κρήτηέχει ως εξής:

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ SCAT STB ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Ηράκλειο 9/2/2019 9/2/2019 Έως 3/2/2019
Ρέθυμνο 10/2/2019 10/2/2019 Έως 3/2/2019

Κάθε τεστ (SCAT ή STB) μπορεί να δοθεί μόνο μια φορά μέσα σε μια χρονιά.

Ιδρυτικός δωρητής του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και σύμβουλος προγράμματος, το CenterforTalentedYouthτου Πανεπιστημίου JohnsHopkins. Δωρητές του Κέντρου είναι η τράπεζα Eurobank και η εταιρία LidlHellas. Υποστηρικτές είναι η εταιρία IntrasoftInternational, η εταιρία StarBulkCarriersCorp. και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. Χορηγός αερομεταφορών είναι η εταιρία AEGEAN Airlines. Το CTY Greece υποστηρίζεται στην Κύπρο από τη LidlCyprus.

Για περισσότερες πληροφορίες www.cty-greece.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...