13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Εξετάσεις στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο για τη συμμετοχή στα προγράμματα του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά

Ημερομηνία:

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τις εξετάσεις που διοργανώνει στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth του Κολλεγίου Ανατόλια. Οι εγγραφές για τις εξετάσεις στην Κρήτη ολοκληρώνονται στις 15 Οκτωβρίου 2017.

Τα προγράμματα του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά απευθύνονται σε μαθητές από Β’ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και περιλαμβάνουν  διαδικτυακά (online) μαθήματα, διήμερα προγράμματα και θερινά προγράμματα διάρκειας τριών εβδομάδων.

Το Κέντρο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013 με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Σύμβουλος του CTY Greece είναι το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Το Κέντρο, μοναδικό στην Νοτιοανατολική Ευρώπη,  προσφέρει εξωσχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας.

Μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 7.000 μαθητές στις εξετάσεις του Κέντρου, ενώ μόνο τη χρονιά 2016 – 2017, 758 μαθητές παρακολούθησαν τα προγράμματά του. Από αυτούς το 50% προέρχεται από δημόσια σχολεία, το 50% από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και το υπόλοιπο ποσοστό από άλλες περιοχές της χώρας. To CTY Greece έχει εξασφαλίσει από τους υποστηρικτές του συγκεκριμένους χρηματικούς πόρους που αντιστοιχούν σε σημαντικό αριθμό υποτροφιών. Οι υποτροφίες προορίζονται για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα επιλεγούν για τα Θερινά Προγράμματα του Κέντρου. Το 2017 χορηγήθηκαν 197 υποτροφίες.

Οι εξετάσεις 

Στις εξετάσεις χρησιμοποιούνται δύο τεστ που σχεδιάστηκαν από το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου του Johns Hopkins: το School and College Ability Test (SCAT) και το Spatial Test Battery (STB), τα οποία εξετάζουν την ικανότητα στη γλωσσική και τη μαθηματική λογική και είναι στα ελληνικά. Οι μαθητές από Β΄ έως Ε΄ Δημοτικού εξετάζονται μόνο στο SCAT, ενώ οι μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού μέχρι Γ΄ Γυμνασίου μπορούν να δώσουν ένα από τα δύο test (SCAT STB)  ή και τα δύο.  Για τα τεστ δεν χρειάζεται προετοιμασία.

Η εγγραφή για τις εξετάσεις γίνεται μόνο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.cty-greece.gr/el/exams

Στην ίδια διεύθυνση μπορείτε να βρείτε πληροφορίες όπως και δείγματα των τεστ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εξετάσεων και εγγραφών στην Κρήτη έχει ως εξής:

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ SCAT STB ΕΓΓΡΑΦΕΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ 21/10/2017 21/10/2017 25/09/2017 – 15/10/2017
ΡΕΘΥΜΝΟ 22/10/2017 22/10/2017 25/09/2017 – 15/10/2017

Κάθε τεστ (SCAT ή STB) μπορεί να δοθεί μόνο μια φορά μέσα σε μια χρονιά.

Ιδρυτικός δωρητής του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το Κέντρο έχει δωρητή την Lidl Hellas, χορηγό αερομεταφορών την AEGEAN Airlines, και υποστηρικτή το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. Το CTY Greece υποστηρίζεται στην Κύπρο από τη Lidl Cyprus.

Για περισσότερες πληροφορίες www.cty-greece.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ