14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Εξεταστικά Κέντρα στην Κρήτη για τα ειδικά μαθήματα ανακοίνωση ο Β. Διγαλάκης – Τι λένε σε κοινή ανακοίνωσή τους οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Κρήτης

Ημερομηνία:

Εξεταστικά κέντρα για το σύνολο των ειδικών μαθημάτων θα λειτουργήσουν φέτος στην Κρήτη, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, «το αίτημα, που αφορά και άλλες περιοχές της χώρας, υποστήριξε από την πρώτη στιγμή ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασίλης Διγαλάκης, ο οποίος εκφράζει την ικανοποίησή του για τη συγκεκριμένη θετική εξέλιξη.

Το Υπουργείο έλαβε απόφαση για τη σύσταση ειδικού εξεταστικού κέντρου στην Κρήτη, με έδρα το Ρέθυμνο, συνεκτιμώντας τα φετινά -νέα- δεδομένα της πανδημίας και αφουγκραζόμενο τα σχετικά αιτήματα των τοπικών κοινωνιών, σημειώνει ο κ. Διγαλάκης.

Οι εξετάσεις για το ειδικό μάθημα των Αγγλικών θα γίνουν και φέτος ανά Περιφερειακή Ενότητα, όπως συνέβαινε και τα προηγούμενα χρόνια.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν από την 1η έως και τις 13 Ιουλίου, με βάση το πρόγραμμα που έχει ήδη ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Κοινή ανακοίνωση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Κρήτης για τα ειδικά μαθήματα

Με ανακοίνωση που υπογράφουν οι 6 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη εκφράζουν την θέση τους για την δημιουργία εξεταστικού κέντρου στην Κρήτη “με μεγάλη χρονική καθυστέρηση”:

Με μεγάλη χρονική καθυστέρηση η Υπουργός Παιδείας αποφάσισε σήμερα να ανακοινώσει τη δημιουργία τριών νέων εξεταστικών κέντρων σε Κρήτη, Ξάνθη και Αχαΐα για την εξέταση των ειδικών μαθημάτων. Υπό το βάρος των πιέσεων συλλόγων γονέων, τοπικών φορέων και πλήθους συλλογικοτήτων η ηγεσία του Υπουργείου υποχρεώθηκε να υποχωρήσει στην απόφαση και να διεξαχθούν φέτος τουλάχιστον κοντά στον τόπο διαμονής τα ειδικά μαθήματα και να μην υποχρεωθούν αρκετοί υποψήφιοι σε μια περίοδο πανδημίας να μπουν σε πλοίο ή αεροπλάνο.

Οι βουλευτές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ από νωρίς καταθέσαμε κοινή αναφορά για το θέμα και πλέον αναμένουμε να δούμε όλες τις λεπτομέρειες όπως θα αποτυπωθούν στην σχετική υπουργική απόφαση.

Δεν μπορεί η ηγεσία του Υπουργείου να γυρίζει επί μακρόν και τόσο επιδεικτικά την πλάτη σε μαθητές και γονείς που εν μέσω πανδημίας περνούν τη δοκιμασία των πανελλαδικών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ