Οχτώ άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου ταυτοποιήθηκαν από την Κρατική Ασφάλεια για την πρωτοφανή επίθεση – διαπόμπευση σε βάρος του πρύτανη Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρη Μπουραντώνη. Πρόκειται για το περιστατικό εισβολής στο γραφείο του την 29η Οκτωβρίου, όταν μάλιστα του κρέμασαν στον λαιμό ταμπέλα που έγραφε «αλληλεγγύη στις καταλήψεις».

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους 8 άτομα, που κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή από κοινού με βία και απειλή βίας, δια παρανόμου κατακρατήσεως με σκοπό ανοχής πράξης, για την οποία ο παθών δεν έχει υποχρέωση, παράνομη κατακράτηση και παράνομη βία από κοινού, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας Υπηρεσίας από κοινού και φθορά ξένης ιδιοκτησίας πραγμάτων, χρησιμευόντων στο κοινό όφελος από κοινού. Η προκαταρκτική εξέταση υποβλήθηκε στην Εισαγγελία και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Η επικήρυξη των 100.000 ευρώ

Αποτελούσε στοίχημα για την ΕΛ.ΑΣ. η ταυτοποιήση και ο εντοπισμός των δραστών, ενώ οι δράστες είχαν επικηρυχθεί έναντι 100.000 ευρώ από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να δηλώνει: «Η Ελλάδα ανατριχιάζει. Ταμπέλες κρέμαγαν οι χιτλερικοί στους Εβραίους και στους αντάρτες». Αξίζει να σημειώσουμε ότι αρχικά ο κ. Μπουραντώνης δεν είχε πει τίποτα στους αστυνομικούς για το περιστατικό με την ταμπέλα, όντας και ο ίδιος σοκαρισμένος από το περιστατικό.

Ωστόσο, σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου κυκλοφόρησε η φωτογραφία με στόχο την διαπόμπευση του από ομάδα που υπέγραψε ως «Πρωτοβουλία Μαχητικής Αλληλεγγύης». Σε κείμενο που αναρτήθηκε μαζί με τη φωτογραφία, οι αντιεξουσιαστές έγραψαν ότι η επίθεση έγινε επειδή «οραματίζεται έναν εξευρωπαϊσμό των πανεπιστημίων στα πρότυπα αποστειρωμένων και επιτηρούμενων ιδρυμάτων»!

reader.gr