25.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Εξοργισμένος ο Πολάκης με την άρση ασυλίας του – Απάντηση με μαντινάδα

Ημερομηνία:

Με 184 ψήφους υπερ και 109 κατά η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, μετά από μήνυση του εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά», Γιάννη Κουρτάκη.

Πρόκειται για τη δεύτερη άρση ασυλίας, είχε προηγηθεί και αυτή του 2019 με αφορμή την υπόθεση της τηλεφωνικής επικοινωνίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα.

Ο ίδιος ο κ. Πολάκης από το βήμα της Βουλής επιτέθηκε κατά των βουλευτών της πλειοψηφίας τονίζοντας ότι «θα σας ρίξουμε» για να προσθέσει πως το δικό του κόμμα μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα προβλήματα, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «έχετε πάρει τον κατήφορο και νομίζετε ότι μέ άρσεις ασυλίας θα μας σιωπήσετε»

Τον λόγο του έκλεισε με μία μαντινάδα «Σαν πληγωθεί ο αετός, να μην τον λυπάσαι. Θα ξανανοίξει τα φτερά και τότε να φοβάσαι».

Επίσης αποφασίστηκε η άρση  ασυλίας της βουλευτού του ΜέΡΑ25, Αγγελικής Αδαμοπούλου  με ψήφους 162 υπέρ, 116 κατά και 15 “παρών”.

Η ομιλία Πολάκη 

«Είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα γιατί μου δίνετε την ευκαιρία, για δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα, να πω τα έργα και τις ημέρες ενός συγκεκριμένου αχυρανθρώπου, ο οποίος με αυτό που γίνεται σήμερα, σας εξευτελίζει προσωπικά, εσάς σαν κοινοβουλευτική πλειοψηφία», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης κατά την ομιλία του και πρόσθεσε: «Μιλάω για τον κ. Κουρτάκη, που τον λέω αχυράνθρωπο και ας μου κάνει και άλλη μήνυση. Πριν από 3 μήνες ήρθε εδώ μήνυσή του που και τότε έλεγε ότι τον συκοφαντούσα. Με τα ίδια και κάποια λίγο διαφορετικά στοιχεία σήμερα ζητείται πάλι η άρση της ασυλίας μου. Τα ίδια πράγματα που έχω πει από το βήμα της βουλής, σε συνεδριάσεις ολομέλειας ή επιτροπών, σε σχέση με τα έργα και τις ημέρες του συγκεκριμένου κυρίου και πολλών άλλων σε σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ, τη ΝOVARTIS, επειδή δεν κατάφερε την προηγούμενη φορά να αρθεί η ασυλία μου. Το είχατε υποτιμήσει τότε η μισή εξήγηση. Η άλλη μισή εξήγηση είναι ότι 15 με 20 βουλευτές σας δεν ήθελαν να ψηφίσουν την άρση της ασυλίας μου και να βαστήξουν φανάρι στον Κουρτάκη».

Ο κ. Πολάκης απευθύνθηκε στα έδρανα της ΝΔ λέγοντας: «Και τώρα παίρνοντας αναρτήσεις από τα κοινωνικά δίκτυα, που λέω τα ίδια πράγματα με αυτά που είχα πει από του βήματος της Βουλής, σας ξαναβάζει σαν να είστε οι μαριονέτες ενός κουκλοθέατρου, οι φιγούρες του καραγκιόζη ενός θεάτρου σκιών, θα σας βάλει να ξαναψηφίσετε. Για να ικανοποιηθεί αυτός και αυτός που είναι από πίσω του».

Ο βουλευτής επικαλέστηκε δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ, τοποθετώντας τους στην «ακροδεξιά φράξια της ΝΔ», οι οποίοι «μόνο που δεν του ζήτησαν γονατιστοί συγνώμη», επειδή δεν κατάφεραν να αρθεί η ασυλία του, την προηγούμενη φορά. Ο κ. Πολάκης κατήγγειλε προνομιακή μεταχείριση των sites του κ. Κουρτάκη επί εποχής Σαμαρά, μέσω καταχωρήσεων για το ΚΕΕΛΠΝΟ και πρόσθεσε ότι «τα μέσα του Κουρτάκη και αυτός ο αχυράνθρωπος είχαν τα σκήπτρα του αντισύριζα μετώπου στο χώρο του Τύπου, συντασσόμενα και συμπορευόμενα, σε κάθε θέμα, με την ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ».

«Όλη αυτή η βαθιά διαπλοκή και σχέση αλληλεξάρτησης, μεταξύ του Μητσοτάκη, της ακροδεξιάς πτέρυγας της ΝΔ, του Κουρτάκη και άλλων μιντιαρχών, ενδυναμώθηκε τους τελευταίους μήνες πολύ περισσότερο, με αφορμή την πανδημία, που η κυβέρνηση βρήκε ως πρόσχημα, για να διευκολύνει και να μπουκώνει, ανά τακτά χρονικά διαστήματα και με απολύτως αδιαφανείς διαδικασίες, με δημόσιο χρήμα, τη συντριπτική πλειονότητα των ΜΜΕ, εκτός από κάποιους ενοχλητικούς», ανέφερε ο Παύλος Πολάκης

Ο βουλευτής, εκτίμησε ότι πολύ σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να αναλάβει ξανά την ευθύνη της χώρας, και χρησιμοποίησε μια μαντινάδα, κλείνοντας την ομιλία του: «Σαν πληγωθεί ο αετός, να μην τον λυπάσαι. Θα ξανανοίξει τα φτερά και τότε να φοβάσαι».

Επεισόδιο

Ο τρόπος όμως που  σχολίασε την ομιλία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μπούγας, οδήγησε σε έντονες αντιδράσεις τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κύριε Πολάκη, συνεχίστε έτσι. Μην σταματάτε. Συνεχίστε να αντιπολίτευεστε τη ΝΔ, με τον τρόπο που εσείς το κάνατε σήμερα και το κάνετε συνεχώς. Και επειδή ο κ. Πολάκης φροντίζει κάθε φορά να εκτοξεύει και μια απειλή, όλα αυτά παραπέμπουν στο γνωστό «θα ξαναρθούμε και θα τρέμει η γη»», είπε ο Γιάννης Μπούγας.

"google ad"

«Είναι ντροπή να τα λέτε αυτά», φώναζαν από τα έδρανά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εσείς είναι ντροπή να το σκέφτεστε και να το υπονοείτε», επέμεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι είναι απαράδεκτο να ακούγονται απειλές από ένα κόμμα ότι «η άλλη φορά θα είναι αλλιώς», ή ότι «ο αετός θα εκδικηθεί».

«Να το πάρει πίσω!», φώναζαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εγώ μίλησα για μια άστοχη έκφραση ενός συναδέλφου. Δεν είπα τίποτα. Είπα ότι συνειρμικά, μπορεί να παραπέμπει εκεί… Αυτό είπα και μόνο. Όταν βρίζετε συνέχεια, όταν απειλείτε, δεν μπορεί να μένουμε απαθείς!», είπε ο Γιάννης Μπούγας και πρόσθεσε: «στον κοινοβουλευτικό διάλογο δεν προκαλώ. Δεν εννοώ ούτε άφησα υπονοούμενα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Είπα πως όταν κανείς χρησιμοποιεί στον κοινοβουλευτικό διάλογο τέτοιες εκφράσεις, μπορεί να γίνονται και αυτοί οι συνειρμοί. Θα πρέπει λοιπόν να προσέχει αυτός που τις χρησιμοποιεί και όχι αυτός που λέει ότι μπορεί να γίνουν οι συνειρμοί. Αυτό εννοούσα, νομίζω ότι έγινε αντιληπτό. Εκτός και αν θέλετε, που αυτό φαίνεται, να παρερμηνεύσετε τα λεγόμενα μου».

«Να το αποσύρει»

Ο κ. Πολάκης ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού. «Ο κ. Μπούγας προσπάθησε, με χυδαίο τρόπο, να διαστρέψει τη μαντινάδα που είπα και να το εντάξει σε μια λογική ότι είμαι φορέας ναζιστικής λογικής. Θα αποσύρει τελείως αυτό που είπε από τα πρακτικά, διαφορετικά θα με αναγκάσει να βάλω σε ανοιχτή ακρόαση, αυτόν που έχετε αντιπρόεδρο στο κόμμα σας και ο οποίος τραγουδάει σε γλέντι του κόμματος που ανήκε παλαιότερα «θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη»! Για τον ‘Αδωνι Γεωργιάδη. Σε αυτόν να τα λέτε αυτά! Η οικογένεια μου έχει πληρώσει από τους ναζί. Τον παππού μου τον σκότωσαν αυτοί. Δεν θα μου μιλάτε εσείς που έχετε δώσει καταφύγιο σε ότι υπόλειμμα γερμανοτσολιά, υπάρχει στην ελληνική κοινωνία, στο κόμμα σας. Πάρτε πίσω αυτό που είπατε τώρα!», είπε ο Παύλος Πολάκης.

«Δεν εννοούσα για ναζιστική νοοτροπία, ούτε για τον κ. Πολάκη ούτε βέβαια για κοινοβουλευτικό κόμμα. Δεν θα το έκανα σε καμία περίπτωση. Εκείνο το οποίο είπα είναι ότι με αυτές τις εκφράσεις, και μάλιστα το είπα καλοπροαίρετα για να προστατεύσω τους συναδέλφους, με τέτοιες αναφορές βγαίνει ότι απειλείτε», είπε ο κ. Μπούγας και τόνισε ότι ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε στους βουλευτές της ΝΔ και όταν «κανείς χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις στο λόγο του, είναι επικίνδυνο και για το δημοκρατικό μας πολίτευμα, προκαλούνται τέτοιοι συνειρμοί».

ΑΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ