16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Εξόρμηση στη λίμνη της Αγυιάς από το Δήμο Χανίων και τη WWF Ελλάς στα πλαίσια του προγράμματος “Αποστολή Νερό” της Coca – Cola

Ημερομηνία:

Το Δίκτυο παρακολούθησης νησιώτικων υγροτόπων της WWF Ελλάς οργανώνει εκδρομές – ξεναγήσεις στους “γνωστούς-άγνωστους” υγρότοπους του Νομού Χανίων. Μία Κυριακή κάθε μήνα, ένας ειδικός βοηθά τους συμμετέχοντες να εξερευνήσουν και να μάθουν τα μυστικά του κόσμου των υγροτόπων. Πάντως, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει προκαλέσει στο παρελθόν έντονες αντιδράσεις αφού πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Coca – Cola που έχει συμφέροντα στη διαχείριση και την ιδιωτικοποίηση του νερού. Παρόμοιες πρωτοβουλίες, σε συνεργασία ξανά με το δήμο Χανίων, έχουν συμβεί και στο παρελθόν. Πρόκειται πλέον για μία συνηθισμένη πρακτική από σειρά πολυεθνικών που επιθυμούν τη “συνεργασία” τους με αναγνωρισμένες Μ.Κ.Ο. καθώς και με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Πιο αναλυτικά, σε δελτίο τύπου που μας στάλθηκε σημειώνονται τα εξής:

Η πρώτη κυριακάτικη εξόρμηση ξεκινά στις 19 Απριλίου, στις 11:00, στη Λίμνη της Αγιάς, όπου με την υποστήριξη του Δήμου Χανίων, του Κέντρου ΠΕ Βάμου και της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων θα σας περιμένουμε για να γνωρίσουμε μαζί τους φτερωτούς μετανάστες (τα αποδημητικά πουλιά), που επισκέπτονται την περιοχή. Μαζί με την Μέλπω Σκουλά θα ανακαλύψουμε τα όμορφα λουλούδια και φυτά, που κρύβει αυτός ο ιδιαίτερος υγρότοπος. Ενώ όσο θα απολαμβάνουμε τα πουλιά και τα φυτά της λίμνης της Αγιάς θα πραγματοποιούνται δραστηριότητες και για τους μικρούς μας φίλους.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από το Δίκτυο Παρακολούθησης των Υγροτόπων της Κρήτης και Λέσβου, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Αποστολή Νερό». Στόχος του «Δικτύου εθελοντών» είναι η παρακολούθηση της κατάστασης των νησιωτικών υγροτόπων και η αποφυγή της περαιτέρω υποβάθμισής τους. Παράλληλα, υλοποιούνται δράσεις ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την προστασία των συγκεκριμένων περιοχών.

Κάθε μήνα, λοιπόν, δίνουμε ραντεβού για να γίνουμε μια μεγάλη παρέα και να γνωρίσουμε τον κόσμο αυτών των μοναδικών οικοσυστημάτων, την ιστορία τους και πώς μπορούμε να τους προστατέψουμε.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του προγράμματος, μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση
http://wwfaction.wordpress.com/2011/04/20/diktyo_ethelontwn/

eksormisi-agia

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση Δαφέρμου με την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων

Την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων συνάντησε η υποψήφια...

Πώς θα λειτουργούν τα beach bars και οι καντίνες στις παραλίες

Αυστηρούς κανόνες στη λειτουργία των επιχειρήσεων, στις οποίες θα παραχωρηθεί το...

Γιώργος Γεννηματάς: 30 χρόνια από το θάνατo ενός σπουδαίου πολιτικού

«Η καρδιά του Γιώργου Γεννηματά έπαψε να κτυπά στις 9.15 π.μ.,...