15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Εξόρμηση στο Οροπέδιο Ταύρης Ασκύφου

Ημερομηνία:

Σήμερα 26 Ιουνίου είχαμε την τιμή και τη χαρά να βρεθούμε σε αλλη μια μοναδικού φυσικού κάλλους και όχι μόνο γωνία του δήμου Σφακίων, αυτή του Ασκύφου και συγκεκριμένα στο οροπέδιο της Ταύρης. Δυστυχώς ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος σε αυτή μας την εξόρμηση γιατί από νωρίς το πρωί έβρεχε μέχρι τις 12 περίπου το μεσημέρι, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουμε να διαβούμε το μονοπάτι Αμμουδάρι-Ταύρη και έτσι να παρέμβουμε στα σημεία που υπάρχει ανάγκη. Παρά τη βροχή, πιστοί στο ραντεβού μας λίγο πριν τις 10 φτάσαμε στο Αμμουδάρι στο καφενείο του Νεκτάριου Τσιτσιρίδη όπου και σμίξαμε με τους ντόπιους κατοίκους, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασκύφου και τον Ορειβατικό Σύλλογο Χανίων. Απτόητοι αποφασίσαμε σύσσωμοι να ανεβούμε στο καταφύγιο με τα αυτοκίνητα για να απολαύσουμε το τοπίο και να επικοινωνήσουμε! Η διαδρομή μέχρι το καταφύγιο μας αντάμειψε γενναία! Εκεί λοιπόν είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για όλα τα θέματα που αφορούν τους δημότες και το δήμο μας, καθώς και ιδιαιτέρα θέματα της περιοχής του Ασκύφου. Το πιο δυνατό μας μήνυμα και πάλι κυριάρχησε.  Αλληλεγγύη,  συνεργασία,  αδελφοσύνη, σεβασμός προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον! Μαζί μπορούμε περισσότερα! Γνωρίσαμε από κοντά τα κοπέλια του νεοσύστατου πολιτιστικού συλλόγου Ασκύφου και η χαρά μας ήταν μεγάλη. Μας τραγούδησαν ριζίτικα και μας συγκίνησαν με τον ενθουσιασμό τους! Τα νέα αυτά κοπέλια είναι φωτεινό παράδειγμα για όλους μας, γιατί αγωνίζονται να κρατήσουν ζωντανή την παράδοση του τόπου μας, να την μεταφέρουν στους εφήβους και τα μικρά καπελάκια, να αλλάξουν κακές νοοτροπίες και συνήθειες και έτσι να παράξουν κάτι που τόσο λείπει στις μέρες μας! Πολιτισμό! Θερμά συγχαρητήρια σε όλους! Μπράβο! Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με Σφακιανή φιλοξενία από τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου και τους ντόπιους κατοίκους!

Ευχαριστούμε πρώτα πρώτα τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασκύφου για την πρόσκληση και την άριστη συνεργασία και φιλοξενία,  ευχαριστούμε τους Ασκυφιώτες  συνδημότες μας για την θερμή υποδοχή και ουσιαστική επικοινωνία, καθώς και τον Ορειβατικό Σύλλογο Χανίων ο οποίος για μια φορά ακόμα μας έδειξε έμπρακτα την συμπαράσταση και υποστήριξη του.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας σε ημερομηνία που σύντομα θα ανακοινωθεί, ώστε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την παρέμβαση μας στο μονοπάτι Αμμουδάρι-οροπέδιο Ταύρης, καιρού επιτρέποντος…!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ