18.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

ΕΟΠΠΥ: Τα παιδιά 6-12 ετών θα μπορούν πλέον να πηγαίνουν δωρεάν στον οδοντίατρο

Ημερομηνία:

Με τροπολογία του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε και ψηφίστηκε χθες το βράδυ στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο αποφασίστηκε η προληπτική και θεραπευτική οδοντιατρική φροντίδα παιδιών από τον ΕΟΠΥΥ, πέραν αυτής που παρέχεται από τις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες δημόσιες μονάδες.

Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, «με υπουργική απόφαση καθορίζονται μεταξύ άλλων ο χρόνος και ο τρόπος καταβολής, το ύψος της αποζημίωσης για κάθε πράξη, ο χρόνος και ο τρόπος ελέγχου της περιοχής ενώ ανάμεσα στον ΕΟΠΥΥ και την «Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία» υπογράφεται συμφωνία πλαίσιο στην οποία περιγράφονται οι υποχρεώσεις των μερών, οι οικονομικοί όροι καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια.

Ποια παιδιά θα είναι δικαιούχοι

Δικαιούχοι της εν λόγω παροχής ορίζονται τα παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, που διαθέτουν Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), ανεξάρτητα από την ασφαλιστική τους ικανότητα.

Ποιες παιδοντιατρικές παροχές σε παιδιά θα καλύπτει πλέον ο ΕΟΠΥΥ

Η δράση περιλαμβάνει οδοντιατρικό έλεγχο και οδηγίες στοματικής υγιεινής, καθαρισμό και φθορίωση και, με βάση τις ανάγκες, προληπτικές εμφράξεις (sealants), εξαγωγές νεογιλών και σφραγίσματα σε δόντια με τερηδόνα.

Το μέτρο αυτό στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών περίπου 800.000 παιδιών στην Ελλάδα, ενώ συν τω χρόνω υπάρχει πρόθεση να επεκταθεί και στους ενήλικες. Το συνολικό κονδύλι του ΕΟΠΥΥ ανέρχεται σε 40 εκατ. ευρώ ετησίως.

Όλες οι πράξεις θα παρέχονται υποχρεωτικά από οδοντίατρο εγγεγραμμένο σε Οδοντιατρικό Σύλλογο, Μέλος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, σε χώρο Οδοντιατρείου με νόμιμη άδεια λειτουργίας.

Μπορείτε να δείτε τη σχετική τροπολογία στον ακόλουθο σύνδεσμο: Τροπολογία για δωρεάν οδοντιατρική φροντίδα σε παιδιά

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...