15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Εορτασμός σε 33 χώρες στις πέντε ηπείρους των 30 χρόνων από την ίδρυση της Διεθνής Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη

Ημερομηνία:

Σε δεκάδες χώρες πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις για τον Νίκο Καζαντζάκη με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από την ίδρυση της Διεθνής Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη.

Σε σχετικό μήνυμα αναφέρονται τα εξής:

Ευχαριστούμε όλους τους φίλους μας (πάνω από 9.500, προερχόμενοι από 130 χώρες) που, πιστοί στο πνεύμα και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη, διοργάνωσαν στα τριάντα αυτά χρόνια, εθελοντικά, με πενιχρά οικονομικά μέσα, μια σειρά από συνέδρια, διαλέξεις, αναγνώσεις, θεατρικές παραστάσεις, προβολές ντοκιμαντέρ, ομιλίες στα σχολεία, μουσικές βραδιές, διαγωνισμούς, εκθέσεις.

Δόθηκε έτσι η ευκαιρία στο κοινό που συνέρρευσε σ’ αυτές τις εκδηλώσεις να ανακαλύψει έναν άλλο Καζαντζάκη, τον στοχαστή, τον ανθρωπιστή, τον Έλληνα, κι ακόμα τον οικουμενικό, τον ταξιδευτή, τον ποιητή,  έναν άνθρωπο που τον χαρακτηρίζει η πνευματικότητα, η αγάπη της τέχνης και της φύσης, των λαών και των πολιτισμών τους.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ιδιαίτερα το συνέδριο με θέμα «Ο Νίκος Καζαντζάκης και η Πολιτική» που πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Φεβρουαρίου 2018 στο Μουσείο της Ακρόπολης με τη συμμετοχή επιφανών μελετητών και τη σημαντική παρέμβαση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου.

Η υποδοχή που μας επιφυλάχτηκε και η εμπειρία που αποκτήσαμε στα τριάντα αυτά χρόνια μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε το έργο μας σε ολόκληρο τον κόσμο, και ιδιαίτερα προς την κατεύθυνση των νέων, αναζητώντας παράλληλα και νέες μορφές προσέγγισης του έργου του μεγάλου Κρητικού, με τη διοργάνωση, π. χ., λεσχών ανάγνωσης, λογοτεχνικών καφενείων, κλπ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...