20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Επέκταση του φράχτη στον Έβρο προανήγγειλε ο Χρυσοχοΐδης

Ημερομηνία:

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε ότι χιλιάδες αστυνομικοί έχουν βγει από τα γραφεία και βρίσκονται στο δρόμο για την επιτήρηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας. Χαρακτήρισε «μικρούς ήρωες» τους αστυνομικούς και προανήγγειλε ότι οι αστυνομικοί που θα γυρίσουν από τον Έβρο και τα νησιά, θα ενταχθούν στις διαδικασίες επιτήρησης των μέτρων. Ισχυρίστηκε ότι το έγκλημα είναι ανύπαρκτο λόγω κορονοϊού. Προανήγγειλε την επέκταση του συνοριακού φράχτη στον Έβρο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Μ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε «μικρούς ήρωες» τους αστυνομικούς που έχουν βγει κατά χιλιάδες από τα γραφεία και βρίσκονται στο δρόμο για την επιτήρηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας, επισημαίνοντας ότι στον Έβρο και στα νησιά βρίσκονται περίπου 3.500 και όσοι από αυτούς γυρίσουν θα προστεθούν στις δυνάμεις περιπολίας στους δρόμους.

Ισχυρίστηκε πως τα πρόστιμα δεν έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα, και στόχος της πολιτείας δεν είναι να εισπράξει πρόστιμα, «αλλά να βγούμε νικητές από αυτή την περιπέτεια». Παράλληλα, δήλωσε ότι ποινές επιβάλλονται, καθώς τη Δευτέρα αποφασίστηκε να κλείσουν δυο λαϊκές γιατί δεν τηρήθηκαν τα μέτρα και προειδοποίησε περαιτέρω κλιμακώσεις των μέτρων. «Υπάρχουν περαιτέρω κλιμακώσεις αν δεν τηρούνται τα μέτρα. Είναι κρίμα να μην τηρούμε τα μέτρα και τις αποστάσεις».

Σχετικά με τα σύνορα στον Έβρο, τόνισε πως «ξεκινάμε την κατασκευή του φράκτη συνεχίζουμε να είμαστε σε επιφυλακή». Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε τη Δευτέρα την περιοχή του Έβρου, μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, προαναγγέλλοντας την επέκταση του φράχτη. «Θα συνεχίσουμε τη προσπάθεια με τη δημιουργία του φράχτη σε όσα σημεία είναι αναγκαίο, προκειμένου τα σύνορα μας να καταστούν περαιτέρω απρόσβλητα».

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...