19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Επέστρεψε ο κορωνοϊός στη Νέα Ζιλανδία-Τέσσερα κρούσματα μετά από 102 ημέρες

Ημερομηνία:

Τέσσερα νέα κρούσματα κοροναϊού καταγράφηκαν στη Νέα Ζηλανδία, μετά από περισσότερες από 100 μέρες που ο ιός δεν είχε μεταδοθεί στην κοινότητα. Το γεγονός επιβεβαίωσε η πρωθυπουργός, Τζασίντα Άρντερν, μιλώντας σε συνέντευξη τύπου.

Τα τέσσερα κρούσματα εντοπίστηκαν σε μια οικογένεια που κατοικεί στη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας, το Όκλαντ. Η οικογένεια δεν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό και η πηγή της λοίμωξης είναι άγνωστη.

Αυτό είναι σημαντικό επειδή η χώρα δεν είχε καταγράψει μετάδοση εντός της κοινότητας για περισσότερους από τρεις μήνες και η καθημερινή ζωή είχε επιστρέψει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς, με εξαίρεση τους αυστηρούς περιορισμούς στα σύνορα.

Τα 22 κρούσματα που είχαν καταγραφεί πριν την ανακοίνωση αφορούσαν ταξιδιώτες που επέστρεφαν στη χώρα και βρίσκονταν σε καραντίνα σε ειδικές εγκαταστάσεις.

Ανησυχίες για το ορφανό κρούσμα

Το τελευταίο κρούσμα στη Νέα Ζηλανδία διαγνώσθηκε τη Δευτέρα σε άτομο 50 ετών που ζει στο Νότιο Όκλαντ. Την Τρίτη, το άτομο υποβλήθηκε εκ νέου σε τεστ, που βγήκε επίσης θετικό. Δεν είχε ιστορικό διεθνούς μετακίνησης.

Τρία ακόμη μέλη της εξαμελούς οικογένειας του ασθενούς βρέθηκαν θετικοί, ενώ στις περιπτώσεις των άλλων δύο τα τεστ βγήκαν αρνητικά.

Η Άρντερν τόνισε ότι «πολλά ερωτήματα μένουν αναπάντητα» γύρω από τα τέσσερα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην κοινότητα, μετά από 102 μέρες χωρίς σχετικά περιστατικά.

Ανακοίνωσε ότι από τις 12 το βράδυ της Τετάρτης, το Όκλαντ, η μεγαλύτερη πόλη της χώρας θα τεθεί σε περιοριστική φάση του lockdown για τρεις ημέρες.

Η Άρντερν τόνισε ότι το σημαντικότερο ήταν «η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων μέχρι να βρεθεί ο ασθενής μηδέν».

«Δεν έχουμε καταφέρει να εντοπίσουμε την πηγή αυτών των κρουσμάτων», τόνισε στους δημοσιογράφους.

Από αύριο, όλα τα σχολεία και οι υπηρεσίες φροντίδας παιδιών θα παραμείνουν κλειστά για όλα τα παιδιά, με εξαίρεση εκείνα που οι γονείς τους είναι αναγκαίοι εργαζόμενοι.

in.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...