15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Περισσότερες από 100 προσαγωγές από το κέντρο της Αθήνας

Ημερομηνία:

Σε περισσότερες από 100 προσαγωγές έχουν προχωρήσει, μέχρι στιγμής, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. κοντά στο σημείο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Πρόκειται για μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΚΚΕ (μ-λ), ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο και για προσαγωγές καλλιτεχνών και δημοτικών συμβούλων.

Καμπαγιάννης: «Απαγόρευσαν και την κατ’ άτομο προσέλευση»

Μεταξύ των προσαχθέντων βρίσκονται και οι δικηγόροι Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης (Πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής). Νωρίτερα ο Θανάσης Καμπαγιάννης είχε δηλώσει στην «Εφημερίδα των Συνακτών» πως «η αστυνομία απαγόρευσε και την κατ’ άτομο προσέλευση».

«Παρεμποδίστηκε η ΚΝΕ»

Η ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «παρεμποδίστηκε από δυνάμεις της αστυνομίας αντιπροσωπεία του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ που, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, επεδίωξε να αφήσει ένα λουλούδι στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου, στον τόπο της δολοφονίας του, στα Εξάρχεια».

«Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, που φτάνει σε σημεία αυτογελοιοποίησης μέσα από την αντιδημοκρατική απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων σε όλη την Επικράτεια. Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Η φωνή μας δε φιμώνεται! Απέναντι στο όργιο αυταρχισμού και καταστολής, ο λαός και η νεολαία θα αντιτάξουμε τον οργανωμένο μας αγώνα για υγεία, μόρφωση και ζωή με δικαιώματα» τονίζει, καταλήγοντας, η ανακοίνωση της ΚΝΕ.

ΚΕΕΡΦΑ: Προκλητική και αντιδημοκρατική η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε προσαγωγές

«Να απελευθερωθούν τώρα όλοι-ες οι προσαχθέντες έξω από το Χημείο» καλεί με ανακοίνωσή του το ΚΕΕΡΦΑ, χαρακτηρίζοντας «προκλητική και αντιδημοκρατική» την απόφαση της κυβέρνησης «να προχωρήσει σε προσαγωγές όσων συγκεντρώθηκαν, με όλα τα μέτρα προστασίας, στο Χημείο για να προχωρήσουν στο μνημείο του Αλέξη Γρηγορόπουλου και να τιμήσουν τη μνήμη».

«Δεν τους επέτρεψαν να αφήσουν ούτε ένα λουλούδι και προσήγαγαν δημοτικούς συμβούλους, συνδικαλιστές, δημοσιογράφους, γιατρούς, εργαζόμενους και νεολαίους. Ανάμεσά τους ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας και ο Νίκος Αλεξανδράτος κοινοτικός σύμβουλος, με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας και ο Χρήστος Αργύρης, μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ. Η αυθαιρεσία και η παρανομία των δυνάμεων καταστολής δεν σταμάτησε ούτε μπροστά στους δικηγόρους της Πολιτικής Αγωγής για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάση Καμπαγιάννη και Κώστας Παπαδάκης την ώρα που ο Χρυσοχοϊδης συνεχίζει να μη συλλαμβάνει το φυγόδικο χρυσαυγίτη Παππά. Το όργιο καταστολής και προσαγωγών δε θα σταματήσει την αντίσταση στην κυβέρνηση, που διαχειρίζεται δολοφονικά την πανδημία αντίθετα δείχνει το φόβο της», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Και καλεί τις δημοτικές παρατάξεις και το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθήνας να καταγγείλει τον αυταρχικό και κατασταλτικό κατήφορο της κυβέρνησης και να απαιτήσει την απελευθέρωση των προσαχθέντων.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αρχές αναλυτικότερα, έχουν σχηματίσει δύο τετράγωνα ασφαλείας με το πρώτο να περικλείεται από τις οδούς Κωλέττη,  Εμμανουήλ Μπενάκη, Ανδρέα Μεταξά και Ζωοδόχου Πηγής, ακριβώς στη μέση αυτού είναι σημείο της δολοφονίας.

"google ad"

Το δεύτερο τετράγωνο είναι ακόμα πιο ευρύ, περικλείοντας τις οδούς Θεμιστοκλέους, Σόλωνος, Χαριλάου Τρικούπης και Αραχώβης.

Σύμφωνα με τις αρχές οι έλεγχοι που θα πραγματοποιούνται στο δεύτερο τετράγωνο θα είναι εντατικοί και θα αφορούν την άσκοπη μετακίνηση και το αν έχουν σταλεί SMS που να υποδεικνύουν σαφή αιτία για το λόγο που βρίσκεται κανείς στο συγκεκριμένο σημείο της πόλης.

Όσον αφορά το απαγορευτικό συγκεντρώσεων άνω των 4 ατόμων, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλης Καραμαλάκης είχε από χθες προέβη σε διαταγή απαγόρευσης των συγκεντρώσεων-συναθροίσεων για λόγους δημόσιας υγείας, όπως ακριβώς είχε γίνει και στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Νέο βίντεο εκθέτει την ΕΛ.ΑΣ. – Πέταξαν κρότου λάμψης μέσα σε είσοδο πολυκατοικίας (Video)

Σοκ προκαλεί βίντεο από επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια, όπου καταγράφονται αστυνομικοί να πετούν χειροβομβίδα κρότου – λάμψης σε κλειστό χώρο, μέσα στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στον πεζόδρομο της οδού Τσαμαδού.

Εξάρχεια: Επίθεση της αστυνομίας σε λίγα άτομα που σήκωσαν πανό για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου (Video)

Λίγα λεπτά κατάφεραν να κρατήσουν ανοιχτό πανό για τη συμπλήρωση των 12 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου διαδηλωτές στη συμβολή των οδών Τσαμαδού και Στουρνάρη στα Εξάρχεια.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα ενάντια στην αστυνομική καταστολή, όμως γρήγορα έκαναν την εμφάνισή τους μηχανές της ομάδας ΔΡΑΣΗ που επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους ενώ, όπως φαίνεται από το βίντεο του news247.gr, δεν επέτρεψαν σε δημοσιογράφους να προσεγγίσουν το σημείο όπου έσπευσε διμοιρία των ΜΑΤ

ΜΑΤατζήδες κατέστρεψαν λουλούδια από το μνημείο Γρηγορόπουλου (Video)

Στο μεταξύ, άνδρες των ΜΑΤ «συνελήφθησαν» να καταστρέφουν λουλούδια που άφησε γυναίκα στο σημείο που πριν από 12 χρόνια έπεφτε νεκρός ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος από το πιστόλι του ειδικού φρουρού Επ. Κορκονέα.

Μετά την έκταση που έλαβε το περιστατικό, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ διέταξε έρευνα για τον εντοπισμό και την τιμωρία του εν λόγω αστυνομικού.

Χωρίς μετρό και τραμ

Kλειστοί είναι από τις 8 το πρωί, οι σταθμοί “Ομόνοια”, “Πανεπιστήμιο”, “Σύνταγμα”, “Ακρόπολη”, “Μοναστηράκι”, “Βικτώρια” και “Σεπόλια” στις γραμμές 1,2 και 3 του Μετρό, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. έκλεισαν στις 11 π.μ. και οι σταθμοί του μετρό “Αττική”, “Ευαγγελισμός” και “Μ. Μουσικής”. Οι συρμοί διέρχονται από τους σταθμούς, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιούνται στάσεις.

Με νεότερη εντολή της Αστυνομίας έκλεισαν και οι σταθμοί Μεταξουργείο, Αμπελόκηποι, Πανόρμου, Συγγρού-Φιξ, Νέος Κόσμος, Δάφνη, Αιγάλεω, Ελαιώνας και Κεραμεικός.

Επίσης με την ίδια εντολή της Αστυνομίας έκλεισαν και οι σταθμοί Κάτω Πατήσια, Αγ.Νικόλαος, Θησείο, Πετράλωνα και Καλλιθέα της γραμμής.

Ενώ πάλι με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας διεκόπησαν και τα δρομολόγια του Τραμ από τη στάση “Αιγαίο” στη Ν. Σμύρνη έως το “Σύνταγμα”. Η κίνηση του Τραμ γίνεται από τη “Βούλα” έως τη στάση “Αιγαίο”.

Προσαγωγές και στη Θεσσαλονίκη

Στην προσαγωγή τριών νεαρών ατόμων προχώρησαν πριν από λίγο αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, δύο προσαγωγές έγιναν στη Λεωφόρο Στρατού, όταν ομάδα περίπου 30 ατόμων ανάρτησαν τρία πανό μπροστά στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Λίγο αργότερα οι αστυνομικοί προσήγαγαν ακόμη έναν νεαρό στην πλατεία Αριστοτέλους που είχε μαζί του πανό.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...