13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Επίδειξη δύναμης από την Κίνα: Παρουσιάζει σε παρέλαση τα νέα υπερσύγχρονα πολεμικά πλοία της

Ημερομηνία:

Η Κίνα πρόκειται να επιδείξει τον νέο στόλο πολεμικών πλοίων της, στα οποία περιλαμβάνονται και πυρηνικά υποβρύχια και καταδρομικά, κατά την παρέλαση την επόμενη εβδομάδα για τα 70 χρόνια από τη σύσταση του πολεμικού της ναυτικού, ανακοίνωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματικός, καθώς ο γίγαντας της Άπω Ανατολής κλιμακώνει την επίδειξη της στρατιωτικής δύναμής του.

Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έχει θέσει σε εφαρμογή ένα ευρύ πρόγραμμα ανανέωσης των οπλικών δυνατοτήτων του Εθνικοαπελευθερωτικού Σρατού της χώρας, που περιλαμβάνει από αεροσκάφη τύπου ‘Στελθ’ έως αεροπλανοφόρα, καθώς η Κίνα επιδιώκει να κάνει πιο έντονη την στρατιωτική παρουσία της στη Νότια Κίνα και γύρω από την Ταϊβάν.

Όπως ανακοίνωσε ο υπαρχηγός Ναυτικού Τσιού Γιανπένγκ στους δημοσιογράφους, στη ναυτική παρέλαση της ερχόμενης Πέμπτης –στην οποία ενδέχεται να παραστεί και ο ίδιος ο πρόεδρος Σι, καίτοι η κυβέρνηση δεν το έχει ανακοινώσει ακόμη—θα συμμετάσχουν 32 σκάφη και 39 αεροσκάφη.

«Τα σκάφη του Εθνικοαπελευθερωτικού Σρατού που θα παρουσιασθούν θα είναι το αεροπλανοφόρο Λιανονίνγκ, νέοι τύποι πυρηνικών υποβρυχίων, νέοι τύποι καταδρομικών, όπως και νέου τύπου αεροσκάφη», τόνισε ο Τσιούμ, χωρίς να προσθέτει άλλες λεπτομέρειες, αρκούμενος να προσθέσει πως «ορισμένα σκάφη θα παρουσιασθούν για πρώτη φορά».

Το Λιανονίνγκ, το πρώτο αεροπλανοφόρο της χώρας, αγοράσθηκε μεταχειρισμένο από την Ουκρανία το 1998 και μετασκευάσθηκε στα κινεζικά ναυπηγεία. Είναι άγνωστο εάν θα παρουσιασθεί επίσης και το δεύτερο αεροπλανοφόρο της Κίνας, ένα αγνώστου μοντέλου σκάφος, για το οποίο τις προηγούμενες ημέρες ο κινεζικός Τύπος είχε δημοσιεύσει αίνους για τις επιδόσεις του στις θαλάσσιες δοκιμές του.

Επιπλέον, στην παρέλαση θα συμμετάσχουν και δώδεκα σκάφη από ξένες χώρες. Μολονότι ο Τσιού δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες, η Κίνα έχει ανακοινώσει πως θα λάβουν μερος πολεμικά σκάφη από τη Ρωσία, τη Σιγκαπούρη, την Ινδία, την Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ—μία χώρα που συχνά έχει διαμαρτυρηθεί για τις κινεζικές στρατιωτικές δραστηριότητες στη διαφιλονικούμενη Νότιο Κινεζική Θάλασσα.

Ο Τσιού με την ευκαιρία επανέλαβε την συχνή κινεζική επωδό πως οι ένοπλες δυνάμεις της δεν συνιστούν απειλή για οποιαδήποτε άλλη χώρα και πως σε καμμία περίπτωση «δεν επιδιώκει την ηγεμονία» στην περιοχή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...