17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Επίθεση αντιεξουσιαστών στην οικία Λάτση για το δυστύχημα στα ΕΛΠΕ

Ημερομηνία:

Επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Λάτση στην Εκάλη πραγματοποίησε η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας», προκαλώντας φθορές, με αφορμή τον θάνατο των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια. Ομάδα δέκα ατόμων που επέβαιναν σε μηχανάκια, προκάλεσαν φθορές σε φυλάκια και έγραψαν συνθήματα στην περίφραξη του σπιτιού στην Εκάλη.

Περίπου στις 18:30 το απόγευμα, δέκα μηχανάκια έφτασαν στην οδό Πεντέλης, στην πλατεία Βασ. Παύλου, στην Εκάλη όπου βρίσκεται η οικία Λάτση, ιδιοκτήτη των ΕΛΠΕ μαζί με το Ελληνικό Δημόσιο. Οι νεαροί, αφού πέταξαν φυλλάδια, διαμαρτυρόμενοι για το δυστύχημα, προξένησαν ζημιές στην περίφραξη και στην σκοπιά και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν από το σημείο.

Λίγη ώρα αργότερα, την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η «Αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας», με κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.  Στο κείμενο, οι θάνατοι των τεσσάρων εργατών από την πυρκαγιά στα δυιλιστήρια των ΕΛΠΕ στις 8 Μαΐου, χαρακτηρίζεται ως «μια ακόμα δολοφονική ενέργεια της εγχώριας αστικής τάξης, που στο βωμό της συσσώρευσης πλούτου δε διστάζει να πατήσει επί πτωμάτων, εντατικοποιώντας τους ρυθμούς εργασίας και αδιαφορώντας συνειδητά για τις συνθήκες και τα μέτρα ασφαλείας». Στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, κατηγορούν τα δύο κυβερνητικά κόμματα ότι «κάνουν σκόπιμα τα «στραβά μάτια στις εγκληματικές πρακτικές των αφεντικών, συμβάλλοντας έτσι στην τέλεση πολλών παρόμοιων δολοφονιών».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...