20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Επίθεση Πολάκη στον Πέτσα: Λέει ψέματα – Καλύπτει «δώρο αρπαχτή» – Καταγγέλλει «μεγάλο ντιλ» που “εχει μπλοκαρει την αγορα των τεστ που υπαρχουν τωρα διαθεσιμα απο τους Κινεζους”

Ημερομηνία:

Την κατηγορία ότι ψεύδεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σχετικά με τα όσα ανέφερε για την αποζημίωση των ιδιωτικών ΜΕΘ απηύθυνε ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Πέτσα.

Συγκεκριμένα, ο Π. Πολάκης ανέβασε στο Facebook το βίντεο του Σ. Πέτσα και έγραψε:

Η σημερινή «απάντηση» του κυρίου Πέτσα για το σκανδαλώδη διπλασιασμό της αμοιβής των ιδιωτικών κλινικών που έδωσαν ΤΩΡΑ κρεββατια Μεθ λόγω κορωναϊού θα αποτελέσει μνημείο διαστρέβλωσης,μνημείο άγνοιας και πρωτοφανης συγκάλυψη αρπαχτης για τον ιστορικό του μέλλοντος!!!

Δηλαδή:(ακούστε το βίντεο και μετά διαβάστε τα παρακάτω )

1) η διεθνής αναλογία νοσηλευτριών ανά κρεββάτι ΜΕΘ σε ιδανική κατάσταση είναι 1 κρεββάτι -τρεις νοσηλεύτριες .ΚΑΜΙΑ ιδιωτική κλινική δεν έχει αυτή την αναλογία του του 1:3 ,ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ την αναλογία 1:5 που αναίσχυντα αναφέρει πως έχουν !!!

2) Ποτέ (ούτε και τώρα) δεν υπήρχε πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ προς τις κλινικές που είχαν σύμβαση ξεχωριστά για τα υλικά και ξεχωριστά για το προσωπικό! Με το ημερήσιο νοσηλειο ΜΕΘ που εμείς αυξήσαμε με τον ΕΚΠΥ (ενιαίος κανονισμός παροχών Υγειας) που ψηφίστηκε το 2018 και μπήκε σε εφαρμογή το 2019 οι κλινικαρχες πλήρωναν και το προσωπικό που υπηρετεί στις ΜΕΘ!!(γιατρους και νοσηλεύτριες)

3) Προσπαθούν να καλύψουν το προκλητικό «δώρο-αρπαχτή» σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ κλινικαρχες οι οποίοι μέχρι τώρα ΔΕΝ είχαν δώσει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΜΕΘ για δωρεάν νοσηλεία ασθενών που δεν έβρισκαν κρεββάτι σε δημόσιο νοσοκομείο ,παίζοντας το και καλά «φιλεργατικοι»που καλύπτουν το εργατικό κόστος .Την ίδια στιγμή που ο Βρούτσης επιτρέπει τη μείωση μισθών έως 50% στον ιδιωτικό τομεα λόγω μείωσης τζίρου !!ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΠΕΤΣΑ;;;

4) Αφού είστε τόσο large (ψεύτες, αλλά ας πάω με τη λογική σας ) γιατί αυτό το διπλασιασμό της αμοιβής του ημερήσιου νοσηλειου ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΙΝΕΤΕ και στις κλινικές που μέχρι τώρα,προ κορωναϊού ,έδιναν 70 κρεββατια στον Εοπυυ και στο Εκαβ για δωρεάν νοσηλεία ασθενών;;Αυτοί δεν έχουν εργατικό κόστος που σας έπιασε ο καυμος τώρα;;;Γιατί επιβραβεύετε αυτούς τους ιδιοκτήτες των ΜΕΓΑΛΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ που μέχρι τώρα ΔΕΝ έδιναν κανένα κρεββάτι ΜΕΘ γιατί οικονομουσαν χοντρά χρεώνοντας 3-4-5000 ευρώ τη μέρα το κρεββάτι με ιδιωτική τιμή και τις πολλές μικρομεσαίες κλινικές που έδιναν κρεββατια τα προηγούμενα χρόνια τους έχετε με το σύστημα που ισχύει ;;;Μια χαρά κερδίζουν και αυτοί με το ΙΣΧΥΟΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ (που μάλιστα ΕΜΕΙΣ εξαιρεσαμε από το clawback ) γιατί αν δεν κέρδιζαν δεν θα έκαναν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ .

5) Αφήστε κατά μέρος τις ψευτιές για να καλύψετε την απερίγραπτη αρπαχτή που θέλουν να κάνουν οι Κλινικαρχες που μυρίστηκαν ψητό την ώρα της κρίσης και της πανδημίας και ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΚΛΙΝΩΝ ΜΕΘ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ (210 περίπου) ΜΕ ΤΑ ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΕΚΠΥ !! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΞΗ !

6) Όσο γι αυτό που σας γράψανε να πείτε για το συντελεστή 2,09 των υπηκόων ξένων χωρών και να το μπερδέψετε με τα ιδιωτικά κρεββατια ΜΕΘ ,δυστυχώς Κύριε Πέτσα μου μάλλον εσείς μπερδεύετε τα αγγούρια με τις αντζούγιες!! ΑΣΤΟ ΔΕΝ ΤΟΧΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ …

ΥΓ Έχω πει σε άλλη ανάρτηση πως θα μπορούσαμε να δεχτούμε λόγω μείωσης του τζίρου και των κλινικών, με την απαγόρευση κυκλοφορίας την αναβολή των χειρουργείων κλπκλπ ,για το διάστημα μόνο που διαρκεί η κρίση από τον κορωναϊό ,μια αύξηση του ημερήσιου νοσηλειου για τις ιδιωτικές ΜΕΘ της τάξης του 20-25% ως βοήθεια προς τις επιχειρήσεις αυτές.Για ΟΛΟΥΣ όμως και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ,όχι για συγκεκριμένους και με όσα κρεββατια θέλουν να δώσουν!!

Ελπίζω να συνεχιστεί η ελεγχόμενη πορεία της επιδημίας στη χώρα μας .

Για τα τεστ σε άλλη ανάρτηση σύντομα, γιατί μαθαίνω για «μεγάλο ντιλ» σε εξέλιξη …με μια διαγνωστικη αλυσιδα σημερα για το τεστ με την pcr (το τεστ που γινεται σημερα δηλαδη με μοριακη τεχνικη) και με μια εταιρεια – παλαια γνωριμη φαρμακευτικη- που θα φερει “γρηγορο τεστ” αυριο και εχει μπλοκαρει την αγορα των τεστ που υπαρχουν τωρα διαθεσιμα απο τους κινεζους …..ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ…κυριε Πετσα μου…

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...