21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Επίσκεψη Αρχιπλοιάρχου Royal Caribbean International στο Λιμένα Σούδας

Ημερομηνία:

Θετική η πορεία των έργων και παρεμβάσεων στον τομέα της κρουαζιέρας

 

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε χθες στο Λιμένα της Σούδας μεταξύ του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων κ. Κώστα Μπροκαλάκη, του Αρχιπλοιάρχου της Royal Caribbean International Cpt Νίκου Ανταλή και των ναυτικών πρακτόρων της εταιρείας κ.κ. Αντώνη & Νίκου Τσαγκαράκη, με θέμα την πορεία των εκτελούμενων έργων και των ολοκληρωμένων παρεμβάσεων για την υποδοχή και ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο λιμάνι της Σούδας και στον προορισμό των Χανίων.

Στη συνάντηση αυτή, ο Πρόεδρος του Λ.Τ.Ν.Χ. ενημέρωσε για το πρόγραμμα των εκτελεσμένων και υπό εκτέλεση έργων και ολοκληρωμένων παρεμβάσεων στον τομέα της κρουαζιέρας, καθώς και για την πορεία των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων το 2015 που παρουσιάζουν πολύ μεγάλη αύξηση από πέρσι, κατατάσσοντας το Λιμάνι της Σούδας στα κορυφαία πανελλαδικά σε αύξηση κρουαζιερόπλοιων & επιβατών σε σχέση με το 2014.

Στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας ο Cpt Νίκος Ανταλής  έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το Λιμενικό Ταμείο και ο Πρόεδρος του τα τελευταία δύο χρόνια έχει κάνει μία πολύ μεγάλη και καλή προσπάθεια με τα εκτελούμενα έργα και τις παρεμβάσεις, τα οποία κινούνται στη σωστή κατεύθυνση σύμφωνα με τα ζητούμενα της βιομηχανίας της κρουαζιέρας και έχει καταφέρει να βελτιώσει σημαντικά την εικόνα του Λιμένα Σούδας για την υποδοχή και τη διατήρηση της κρουαζιέρας. Το Λιμάνι της Σούδας είναι ένα ασφαλέστατο λιμάνι και ο επιβάτης της κρουαζιέρας αισθάνεται ασφαλής, μένει ευχαριστημένος από το λιμάνι και τον προορισμό, με αποτέλεσμα να θέλει να το ξαναεπισκεφθεί.

Το Λιμενικό Ταμείο και ο κ. Μπροκαλάκης με τη συμμετοχή του στις διεθνείς εκθέσεις κρουαζιέρας και την απ’ ευθείας επικοινωνία που έχει με τις εταιρείες διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων, προβάλλοντας το Λιμάνι της Σούδας και τον προορισμό των Χανίων έχει καταφέρει να αυξήσει σημαντικά τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων την φετινή χρονιά. To Λιμάνι της Σούδας είναι ένα παρά πολύ καλό λιμάνι με πολύ καλές υποδομές και η στοχευμένη και μεθοδευμένη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το Λιμενικό Ταμείο πρέπει να συνεχιστεί με στόχο ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, ειδικά στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα λόγω των ανακατατάξεων σε λιμάνια και προορισμούς εξαιτίας των γεωπολιτικών γεγονότων».

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος του Λ.Τ.Ν.Χ. κ. Κώστας Μπροκαλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Καταρχήν, μας τιμά η επίσκεψη του συντοπίτη μας Cpt Ανταλή στο Λιμάνι της Σούδας και το συνεχές ενδιαφέρον του για τις προσπάθειές που κάνουμε ως Λιμενικό Ταμείο για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας. Όπως του παρουσίασα, ειδικά από τα τέλη του 2014 και το 2015 έχουμε καταφέρει να υλοποιήσουμε σημαντικά έργα και παρεμβάσεις για την λειτουργία της κρουαζιέρας στο Λιμάνι της Σούδας σύμφωνα με τα ισχύοντα διεθνώς.

Ήδη έχουμε ολοκληρώσει έργα και παρεμβάσεις εντός του λιμένα, όπως δημιουργία χώρου πρασίνου, εκτενής καθαρισμός-εξωραϊσμός, ασφαλτοστρώσεις, επισκευή κρηπιδωμάτων, ανακατασκευή τμήματος της πλατείας Σούδας, ελαιοχρωματισμοί κλπ. και εν συνεχεία στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι το τέλος του 2015 θα ολοκληρωθούν και άλλα πολύ σημαντικά έργα όπως νέες ασφαλτοστρώσεις, χρωματισμοί κρηπιδωμάτων και η εγκατάσταση και εφαρμογή νέου ολοκληρωμένου σύγχρονου συστήματος ασφαλείας, ενώ εντός του 2016 θα ολοκληρωθεί ο νέος σταθμός επιβατών κρουαζιέρας χωρητικότητας 800 επιβατών με πλήρη εξοπλισμό ασφαλείας, με την ανακατασκευή του κτιρίου της βόρειας αποθήκης του Εμπορικού Λιμένα. Για να γίνει κατανοητό το εύρος και η σημαντικότητα των έργων και παρεμβάσεων που έχουν ήδη ολοκληρωθεί και θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2015, τονίζεται ότι ο προϋπολογισμός τους θα ξεπεράσει τα 2 εκ. ευρώ.

Φυσικά τα έργα συνεχίζονται με στόχο την παροχή ακόμη καλύτερων και ανταγωνιστικών υπηρεσιών στις εταιρείες κρουαζιέρας και τους επιβάτες τους. Το Λ.Τ.Ν.Χ. εφαρμόζει τα δύο τελευταία χρόνια με ιδιαίτερη επιτυχία, σύμφωνα και με τη διεθνή πρακτική των λιμένων κρουαζιέρας, μια ολοκληρωμένη στρατηγική εξωστρέφειας και βρίσκεται σε συνεχή και άμεση επαγγελματική επικοινωνία με όλες σχεδόν τις εταιρείες κρουαζιέρας που δραστηριοποιούνται στην Ν.Α. Μεσόγειο με σκοπό την τεχνική ενημέρωσή τους για τις δυνατότητες του Λιμένα της Σούδας στην υποδοχή της κρουαζιέρας και την προώθηση του τουριστικού προορισμού κρουαζιέρας των Χανίων.

Ευχαριστούμε τον Cpt Ανταλή για το ενδιαφέρον του και τις υποδείξεις του και πάντα είναι χαρά μας να τον έχουμε κοντά μας για να μοιραζόμαστε τις πολύτιμες γνώσεις και την εμπειρία του».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κολωνός: Συγκέντρωση νίκης μετά την ενοχή Μίχου και την αθώωση της μητέρας – «Τιμάμε το θάρρος της 12χρονης»

Σε συγκέντρωση «νίκης της αλληλεγγύης» έξω από τη στάση του μέτρο στα Σεπόλια καλεί το απόγευμα της...

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...