17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Επίσκεψη Βαγιωνάκη – Παπανδρέου στο νοσοκομείο για τον τραυματισμένο αστυνομικό – Να ανοίξει η συζήτηση για την ανεξέλεγκτη οπλοκατοχή και οπλοχρησία στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Το Νοσοκομείο Χανίων επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί η βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη και ο συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χανίων  Ανδρέας Παπανδρέου, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού που τραυματίστηκε σοβαρά από την δολοφονική επίθεση το πρωί της Δευτέρας εναντίον τεσσάρων αστυνομικών στην περιοχή των Βρυσών. Όπως ενημερώθηκαν από τον θεράποντα ιατρό του τραυματία, η κατάστασή του παραμένει σταθερή και υπάρχει αισιοδοξία για την εξέλιξή της.

Σε σχετική ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων σημειώνει τα εξής:

Με αφορμή το λυπηρό αυτό γεγονός, θέλουμε να θυμίσουμε, πως τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας, εργαζόμενοι κάτω από αντίξοες συνθήκες, με ελλιπή μέσα ασφαλείας λόγω μείωσης των λειτουργικών δαπανών των υπηρεσιών, έχουν δει τα τελευταία χρόνια, τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα να δέχονται συντριπτικά χτυπήματα από τις εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές. Η κατοχύρωση των βασικών τους εργασιακών δικαιωμάτων μέσα από ένα διαφανές δημοκρατικό πλαίσιο λειτουργίας των σωμάτων και η προστασία από τους κινδύνους κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, είναι από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Είναι ανάγκη, με την εμπλοκή θεσμών, πολιτείας και κοινωνίας, να ανοίξει άμεσα η συζήτηση στη δημόσια σφαίρα, για την πρόληψη της παραβατικότητας που προκύπτει από την ανεξέλεγκτη οπλοκατοχή και οπλοχρησία ιδιαίτερα στην Κρήτη, να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο με όρους παιδείας, αλλαγής νοοτροπίας και κοινωνικής συναίνεσης και να χτυπηθεί η εγκληματικότητα με πολιτικές που να αντιμετωπίζουν τα κοινωνικά αίτιά της.

Τέλος, θα θέλαμε να επαναλάβουμε τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση του τραυματία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...