19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Επίσκεψη του Γερμανού προέδρου στην Ελλάδα στις 10-12 Οκτωβρίου

Ημερομηνία:

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει, από τις 10 έως τις 12 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, ο Γερμανός Πρόεδρος θα αφιχθεί στην Αθήνα την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου. Την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, στις 10:20, θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Αμέσως μετά θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα υπάρξει επίσημη υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και συνάντηση των δύο ηγετών. Ακολούθως, ο κ. Στάινμαϊερ θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Στις 18:00 ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας θα αναγορευτεί επίτιμος διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, σε τελετή στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στις 20:30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει προς τιμήν του επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο ομόλογός του θα επισκεφτούν την Καλαμάτα, όπου στις 10:30 θα ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης. Το μεσημέρι, περί τις 12:30, οι δύο Πρόεδροι θα παραστούν σε τελετή στο Παλαιό Δημαρχείο της Καλαμάτας, όπου θα επιδοθεί το χρυσό κλειδί της πόλης στον κ. Στάινμαϊερ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...