14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Επεισόδια στην πανεκπαιδευτική πορεία: Χιλιάδες μαθητές και φοιτητές έστειλαν απάντηση στον εκβιασμό Κεραμέως | Φωτός+Βίντεο

Ημερομηνία:

Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας με τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών, αλλά και φοιτητών, που αποτέλεσε μια αποφασιστική απάντηση στην εκβιαστική πολιτική της υπουργού Παιδείας Ν,. Κεραμέως και της κυβέρνησης συνολικότερα.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν καθηγητές και γονείς. Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια όπου έλαβαν χώρα και κάποιες αψιμαχίες με τα ΜΑΤ που πραγματοποίησαν ρίψεις δακρυγόνων χωρίς όμως τα επεισόδια να λάβουν έκταση.

Οι διαδηλωτές πορεύτηκαν μέσω Πανεπιστημίου και Σταδίου προς τη βουλή όπου και διαλύθηκαν. Νέα επεισόδια με ρίψη μολότοφ προς τα ΜΑΤ και ανταπάντησή με χημικά και κρότου λάμψης από την αστυνομία έλαβαν χώρα στο Σύνταγμα όταν είχε φτάσει η πορεία.

 

Ανάμεσα στα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν «Κεραμέως άκου τον πόνο της Γιαννάκου και ρώτα τον Αρσένη τι σε περιμένει» και «η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την Παιδεία».

Ακολουθεί συντονιστικό για την μετέπειτα πορεία των μαθητικών καταλήψεων και κινητοποιήσεων.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...