27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Επιδοτούνται οι Παιδικοί Σταθμοί από το ΕΣΠΑ και για το 2013 – 2014

Ημερομηνία:

Και για το έτος 2013 2014 εχει διασφαλιστεί η υλοποίηση του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ όπου οι παιδικοί σταθμοί επιδοτούνται απο το ΕΣΠΑ για την φιλοξενία βρεφών και νηπίων μετα από τις σχετικές αιτήσεις που θα υποβάλουν οι δικαιούχες μητέρες .

Στα μέσα Δεκεμβρίου, το Ζ’ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου είχε ακυρώσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα παιδικοι σταθμοί ΕΣΠΑ ύστερα από προσφυγή ιδιοκτητών παιδικών σταθμών, καθώς έκρινε πως υπάρχει «ουσιώδης πλημμέλεια» στις τροποποιήσεις της προκήρυξης και των συμβάσεων που έκανε η Ελληνική Εταιρεία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΕΕΤΑΑ).

Με απόφαση του το Ελεγκτικό Συνέδριο αναψε το πράσινο φως για την υπογραφή των συμβάσεων με όλους τους δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς που μετέχουν στο πρόγραμμα παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ , και τα 60.000 παιδιά προσχολικής αγωγής που καλύπτονταν από το πρόγραμμα παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», συνεχισαν κανονικά να φιλοξενούνται .

Στη συνέχεια το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και η ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) που είχε αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος, μπροστά στον κίνδυνο να ματαιωθεί το πρόγραμμα προσέφυγαν στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου ζητώντας την ακύρωση της πρωτόδικης απόφαση του Ζ΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η Ολομέλεια αποφάσισε θετικά, υπέρ της εγκυρότητας του προγράμματος.

«Θετική και εθνικά σημαντική» χαρακτήρισε με δήλωσή του, την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, τονίζοντας ότι η απόφαση «διασφαλίζει την κανονική λειτουργία ενός προγράμματος που αφορά 60.000 οικογένειες και τα παιδιά τους, θέσεις εργασίας στους δήμους ενώ σώζει κοινοτικούς πόρους εκατομμυρίων ευρώ».

Παράλληλα, στελέχη του υπουργείου τόνιζαν ότι η απόφαση αυτή αποτελεί δικαίωση για το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και τους χειρισμούς του κατά τη διαπραγμάτευση που είχε διεξαγάγει το καλοκαίρι του 2012 με τους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ και της Ομοσπονδίας των Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρατσισμός στην Ελλάδα: Βιασμός, κλοπές και παρακράτος στα σύνορα

Έντονη και συνεχής φαίνεται να είναι η ρατσιστική βία στην Ελλάδα, σύμφωνα με Ετήσια Έκθεση...