21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Επικοινωνία Τζακ Λιου με Σόιμπλε και Σαπέν: Να υπάρξει άμεση λύση στο ελληνικό ζήτημα, με πιθανή αναδιάρθρωση του χρέους

Ημερομηνία:

Να υπάρξει άμεση λύση, η οποία θα περιλαμβάνει και το χρέος, ζήτησε από την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους ηγέτες ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τους υπουργούς Οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Μισέλ Σαπέν, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου, ο Tζακ Λιου κάλεσε την Ελλάδα και τους διεθνείς εταίρους να συνεχίσουν να εργάζονται με στόχο την τελική επίτευξη συμφωνίας, η οποία θα περικλείει και τη συζήτηση για πιθανή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Λιου είχε τηλεφωνική επαφή και με την διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ. Νωρίτερα, τηλεφωνική επικοινωνία είχαν και οι Μπαράκ Ομπάμα – Άγκελα Μέρκελ.

Φωτ. από την ανακοίνωση του αμερικανικού υπ. Οικ.:

Reuters

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Αναστάτωση σε γειτονιά από 44χρονο που ήθελε να αυτοκτονήσει

Αναστάτωση προκάλεσε τα ξημερώματα σε γειτονιά του Ηρακλείου ένας...

Κωνσταντοπούλου: «Ό,τι γίνεται στην κυβέρνηση είναι ευθύνη Μητσοτάκη»

«Η ΝΔ προσπάθησε να κλείσει γρήγορα τη συζήτηση και...

Ένοχος ο Ηλίας Μίχος και για τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια – Αθώα η μητέρα

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την...

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...