15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Επικοινωνία Τσίπρα-Γιλντιρίμ για αποκλιμάκωση

Ημερομηνία:

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε το βράδυ της Τρίτης τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, Μπιναλί Γιλντιρίμ, μετά από αίτημα της τουρκικής πλευράς.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε με αυστηρότητα στον Τούρκο πρωθυπουργό ότι γεγονότα, όπως το χθεσινό στην περιοχή των Ιμίων, υπονομεύουν ευθέως τις Ελληνοτουρκικές και Ευρωτουρκικές σχέσεις και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.

Υπογράμμισε την ανάγκη να τερματιστούν άμεσα οι αυξανόμενες προκλητικές τουρκικές παραβιάσεις στα χωρικά ύδατα και στον εναέριο χώρο ελληνικών νησιών στο Αιγαίο και να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης, ενώ συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση των συνομιλιών για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφερόμενος στο χθεσινό περιστατικό, ο Γιλντιρίμ ισχυρίστηκε πως δεν ήταν αποτέλεσμα εσκεμμένης ενέργειας.

Τέλος, συζητήθηκε και η κατάσταση που αφορά στην ΑΟΖ της Κύπρου.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ