15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Επιμελητήριο Χανίων: Να υπάρξει πολιτική παρέμβαση για τους εργαζόμενους μαθητές στους οποίους εργοδότες δεν επέτρεψαν την συμμετοχή τους στις πανελλήνιες

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Χανίων όχι μόνο καταδικάζει τη συμπεριφορά των εργοδοτών που δεν επέτρεψαν σε μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ Χανίων να συμμετάσχουν στις πανελλήνιες αλλά ζητά και πολιτική παρέμβαση ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν.

Αναφέρεται σχετικά:

Με αφορμή δημοσίευμα το οποίο δημοσιεύτηκε στις 8 Ιουνίου 2019, ως Επιμελητήριο Χανίων καταδικάζουμε και μεις με την σειρά μας το μεμονωμένο γεγονός ότι εργοδότες ή συνάδελφοι, σύμφωνα με την καταγγελία της διευθύντριας του Εσπερινού ΓΕΛ Χανίων δεν επέτρεψαν σε μαθητές-εργαζόμενούς τους να αλλάξουν βάρδια, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Το έχουμε δηλώσει ευθαρσώς σε κάθε  ευκαιρία και ανά πάσα ώρα και στιγμή πως όλα είναι ζήτημα παιδείας. Το επιχειρείν δίχως «παιδεία» δεν μπορεί να υφίσταται, αντιθέτως όταν υπάρχει παιδεία σε διοίκηση και προσωπικό, μια επιχείρηση μπορεί να προοδεύσει και να αναπτυχθεί δίχως να είναι βάρος στην πλάτη της κοινωνίας.

Δεν θα μπούμε στη λογική να αναζητήσουμε αυτές τις επιχειρήσεις ή να τις κατονομάσουμε. Το να «υψώσουμε το δάχτυλο και να δείξουμε» δεν θα δώσει λύση στο πρόβλημα. Οφείλουμε βέβαια κυρίως για να αποφύγουμε τις γενικεύσεις, να αναδείξουμε και την πλειονότητα των επιχειρήσεων που διευκόλυναν τους εργαζόμενους τους ώστε να συμμετέχουν στις εξετάσεις.

Ως Επιμελητήριο Χανίων, θεωρούμε ότι η πολιτεία οφείλει να προβλέψει ανάλογες καταστάσεις και με συγκεκριμένες νομοθετικές ρυθμίσεις να αποτρέψει την επανάληψή τους. Για το λόγο αυτό, αποστείλαμε επιστολή βάσει της οποίας διεκδικούμε από τα ανάλογα υπουργεία (εργασίας και παιδείας) τα παρακάτω:

1ον: Να λυθεί το θέμα που παρουσιάστηκε με τους συγκεκριμένους μαθητές, έστω και με πολιτική παρέμβαση.

2ον: Να υπάρξει σχετική νομοθετική ρύθμιση (προφανώς από την επόμενη ηγεσία των παραπάνω υπουργείων μιας και άμεσα διαλύεται η βουλή και προκηρύσσονται εκλογές), ώστε να μην ξανασυμβούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ