20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Επισκέψεις Σταθάκη σε προνοιακές δομές

Ημερομηνία:

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιώργος Σταθάκης, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επισκέφτηκε προνοιακές δομές κι ενημερώθηκε για το έργο τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στο Κέντρο Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων Κρήτης συναντήθηκε και συνομίλησε με τον Διευθυντή κ. Μιχάλη Κονταξάκη και τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Κεντρικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης κ. Κυριάκο Ζαχαριουδάκη, οι οποίοι επεσήμαναν τα σοβαρά προβλήματα στέγασης (που επιδεινώθηκε μετά τον τελευταίο σεισμό), έλλειψης πόρων και προσωπικού (κυρίως διοικητικού). Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη λειτουργίας του καινούριου Ξενώνα δυναμικότητας 60 κλινών και αναμόρφωσης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, αλλά και η σημαντική προσφορά των εθελοντών του συλλόγου «Συνάνθρωπος», που υποστηρίζουν με τρόπο ουσιαστικό τη δομή.

Στο ΚΗΦΑΑΜΕΑ ο κ. Σταθάκης ενημερώθηκε από την Πρόεδρο του Κέντρου κ. Νίκη Βελεγράκη για την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η δομή εξαιτίας της μη καταβολής των νοσηλίων από τον ΕΟΠΥΥ τους τελευταίους επτά μήνες, καθώς και για την πορεία ανέγερσης του νέου κτιρίου και την ανάγκη ένταξης του έργου σε ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Και σε αυτήν την περίπτωση, τις αδυναμίες της Πολιτείας και τις ανεπάρκειες του Υπουργείου και συνολικά της Κυβέρνησης έρχεται να καλύψει σε έναν βαθμό η αλληλεγγύη και ανιδιοτελής προσφορά των πολιτών.

Τέλος, στη Μονάδα Υποκατάστατων του ΟΚΑΝΑ τον βουλευτή Χανίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ενημέρωσε ο υπεύθυνος κ. Μανόλης Σταυρουλάκης, ο οποίος, αφού επεσήμανε το μέγεθος του προβλήματος των εξαρτήσεων στα Χανιά, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την υποστήριξη εφήβων κι εξαρτημένων από αλκοόλ. Κατά τη συνάντηση αναδείχτηκε το σημαντικό έργο του Οργανισμού και τα προβλήματα που θα ανακύψουν αν η Κυβέρνηση προχωρήσει σε κλείσιμο ή συγχώνευσή του.

Οι επισκέψεις στις παραπάνω δομές επιβεβαίωσαν την αντίληψη ότι σε περιόδους οικονομικής κρίσης αυτοί που πλήττονται πρώτα και περισσότερο είναι οι πιο ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας και οι οικονομικά ασθενέστεροι. Αποτελεί ανάγκη αλλά και υποχρέωση της Πολιτείας να προστατεύει και να υποστηρίζει ποικιλότροπα τους πολίτες αυτούς και τις οικογένειές τους, με προγραμματισμό και όραμα, μακριά από λογιστικές λογικές.

Δέσμευση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. συνιστά η κατά προτεραιότητα αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην οποία έχει οδηγήσει η εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...