19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Επιστολή: Η κρατική βία και καταστολή έχουν στόχο το λαό γιατί τον φοβούνται.!

Ημερομηνία:

Μέρα με τη μέρα η κυβέρνηση αποκαλύπτει  το πραγματικό της πρόσωπο. Η πολιτική της μηδενικής προστασίας του λαού  απέναντι  στην πανδημία, της ανεργία, της φτώχιας και της εξαθλίωσης πάει χέρι χέρι με  την καταστολή και την κρατική βία . Στο «καταστέλλουμε  ό,τι κινείται» το κράτος δουλεύει ρολόι.  Αυτό τον καιρό γίναμε μάρτυρες:

Της εισβολής των ΜΑΤ στο ΑΠΘ, του ξυλοκοπήματος των φοιτητών και το σύρσιμο τους στα δικαστήρια.. Έτσι ήρθε…. η «πνοή δημοκρατίας» στα πανεπιστήμια.

Του χτυπήματος  συνεχώς  και χωρίς κανένα πρόσχημα των  διαδηλώσεων που επιχειρήθηκαν να γίνουν για να ικανοποιηθεί το αίτημα του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα.

Του ποδοπατήματος κόσμου   από διμοιρίες ΜΑΤ  σε λαϊκή αγορά στο Χαλάνδρι (με τη συνοδεία ελικόπτερου!).

Του λυσσαλέου  ξυλοδαρμού πολίτη στη Ν Σμύρνη, του τραμπουκισμού απέναντι σε άλλους και των προσαγωγών χωρίς αφορμή . Γέμισαν χημικά την πλατεία  και κρότου λάμψης ενάντια σε απλούς πολίτες.. Αποκαλύφτηκε έτσι και στον πιο δύσπιστο ότι ο ρόλος του υπουργείου προστασίας της αστικής τάξης και των ξένων αφεντικών της είναι να τρομοκρατεί και να πειθαναγκάζει το λαό. Για να καλύψει αυτό το ρόλο  η αστυνομία κατασκευάζει ψέματα ,όπως  για δήθεν «επίθεση 30 ατόμων» στην πλ. Ν.Σμύρνης,  ψεύδος που αναπαρήγαγαν απλόχερα τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης και φόρτωσαν  απίστευτες κατηγορίες στους συλληφθέντες.

Αυτό που ζούμε δεν είναι η παραβίαση της «αστικής δημοκρατίας». Αλλά είναι η πραγματική εφαρμογή της ως μια δικτατορία των εκμεταλλευτών και καταπιεστών απέναντι στους εκμεταλλευόμενους και καταπιεζόμενους. Είναι η επιστροφή στην «κανονικότητα» ενός πούρου καπιταλισμού, χωρίς τις «δημοκρατικές παραφωνίες» που είχε επιβάλει η πάλη των λαών τον προηγούμενο αιώνα. Ούτε είναι δείγμα της απλής ύπαρξης «ακροδεξιών θυλάκων» στην Αστυνομία, όπως θέλουν μερικοί να υποστηρίξουν.

Αντίθετα, αποτελούν συνειδητή επιλογή του συστήματος και της κυβέρνησής του για να αντιμετωπίσουν τον «εχθρό λαό».

  • Τον «εχθρό λαό» που, κάθε μέρα που περνάει, συνειδητοποιεί όλο και περισσότερο την άθλια κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, ως όπλο ενάντιά του.
  • Που βιώνει την εγκατάλειψή του και τη συνεχή καραντίνα και καταστολή.
  • Που επιβιώνει όλο και πιο δύσκολα και ξέρει τι τον περιμένει από την άποψη της δουλειάς και της συντριβής των εργασιακών δικαιωμάτων.

Η αυθόρμητη μαζική πορεία στη Νέα Σμύρνη αποδεικνύει τις αστείρευτες δυνάμεις που κρύβει ο λαός και ότι δεν είναι διατεθειμένος να οδηγηθεί σαν πρόβατο στη σφαγή. Φανερώνεται  λοιπόν επιτακτική η ανάγκη για το δυνάμωμα της οργάνωσης και της αντίστασης   για να σπάσει το κλίμα της φασισικτοποίησης   και της τρομοκρατίας που θέλουν να επιβάλουν, για να ξεδιπλωθούν οι αγώνες για δουλειά με δικαιώματα,  για δωρεάν περίθαλψη, για δωρεάν σπουδές, για ελευθερίες.

Χανιά, 8 Μάρτη 1921

Γεωργία Θάνου , μέλος της Πρωτοβουλίας  Αντίστασης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...