22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Επιστολή προς τις Ευρωπαϊκές αρχές για τις φόλες

Ημερομηνία:

Επιστολή προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τον Επίτροπο Περιβάλλοντος της Ε.Ε., κ. Karmenu Vella, τον Andrea Gavinelli, Head of the Animal Welfare Unit of the European Commission, τον Έλληνα Επίτροπο Μετανάστευσης, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και την Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή, κα Emily O’ Reilly, απέστειλε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία με αφορμή την πάγια τακτική πολλών Ελλήνων να εξοντώνουν ζώα με δηλητηριασμένα δολώματα.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμες Κυρίες και Κύριοι,

Δραττόμαστε  της ευκαιρίας να απευθυνθούμε σε σας ελπίζοντας οτι με την παρέμβασή σας προς τις Ελληνικές Αρχές  θα συμβάλλετε , ώστε να ληφθούν άμεσα και αποτελεσματικά  μέτρα για ένα θλιβερό φαινόμενο στην Ελλάδα , που δεν τιμά την χώρα μας και τον πολιτισμό της.

Αναφερόμαστε στην πάγια τακτική των Ελλήνων να δηλητηριάζουν ζώα για διάφορους λόγους.

Από τον Έβρο έως την Κρήτη, από την Κέρκυρα έως την Λέσβο, πόλεις, χωριά, βουνά, παντού χώματα βαμμένα με αίμα από πτώματα μαζικά δηλητηριασμένων ζώων.

Ο απολογισμός του θανάτου μεγάλος, πάνω από 20.000 ζώα συντροφιάς ή της άγριας ελληνικής πανίδας, είναι κάθε χρόνο – κατά τους μετριότερους υπολογισμούς – τα θύματα μιας πρωτοφανούς διαχρονικής γενοκτονίας .

Διάκριση καμία, σκύλοι και γάτες, αδέσποτα και μη, λύκοι, αλεπούδες, τσακάλια, πουλιά ,ζώα άγρια δολοφονημένα με κάθε είδους δηλητήριο, το οποίο ο καθένας μπορεί να  προμηθευτεί  νόμιμα ή παράνομα , αφού η υπάρχουσα σχετική νομοθεσία δεν εφαρμόζεται .

Καθημερινά στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσιεύονται αποτρόπαιες εικόνες δηλητηριασμένων ζώων χωρίς οι Αρχές της χώρας να λαμβάνουν μέτρα αποτελεσματικά προς εξάλειψη του φαινομένου.

Θα λέγαμε μάλιστα οτι οι Αρχές αυτές αδιαφορούν ή στην καλύτερη των περιπτώσεων αντιμετωπίζουν το θέμα απολύτως γραφειοκρατικά .

Η Ελλάδα, τόπος με παγκόσμια ιστορία, τόπος τουριστικός, που προβάλει την ομορφιά και την φιλοξενία της, αμαυρώνεται από τέτοιες εικόνες άγρια δολοφονημένων και βασανισμένων ζώων, διασύρεται και εξευτελίζεται, προκαλώντας διεθνείς άτυπες οδηγίες για μη επίσκεψη στη χώρα μας, καθώς χαρακτηρίζονται οι πολίτες της, ως βάρβαροι απέναντι στα ζώα  και με πολύ  χαμηλό επίπεδο ζωοφιλίας.

Η Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορεί να είναι μια χώρα με τέτοια συμπεριφορά  απέναντι στα ζώα.

Ως εκ τούτου θα σας παρακαλούσαμε στο μέτρο των αρμοδιοτήτων σας  , έστω και άτυπα,  να παρέμβετε , ώστε η Ελλάδα να γυρίσει σελίδα και σε αυτό τον τομέα.

 Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία &
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 115 Ζωοφιλικών Σωματείων

"google ad"

 Η Πρόεδρος
Αναστασία Βυσσίνου Μπομπολάκη

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ