22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Επιστολή – Παρέμβαση Συλλόγου Ξενοδόχων

Ημερομηνία:

Αξιότιμοι κύριοι δήμαρχοι,

Λίγο πριν το ξεκίνημα της νέας τουριστικής περιόδου θα  θέλαμε να σας επισημάνουμε κάποια βασικά σημεία τα οποία θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη της νέας τουριστικής σαιζόν.

Είναι μεγάλη ανάγκη, οποιοδήποτε έργο βρίσκεται σε εξέλιξη, να ολοκληρωθεί μέσα στο χειμώνα, διότι είναι εξαιρετική δυσφήμηση για την προβολή του τόπου μας, να γίνονται έργα κατά τη διάρκεια της Τουριστικής περιόδου.

  • Καταρχήν, όσον αφορά  τις ‘Γαλάζιες Σημαίες’  στις παραλίες του νομού μας.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση από  τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Κρίσεων και της Συντονιστικής Επιτροπής του Προγράμματος  για τις γαλάζιες σημαίες, είναι επιβεβλημένη η παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες, η τήρηση των κριτηρίων του βραβείου «ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ» που αναφέρονται σε καθαριότητα, ορθή πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και δράσεις προστασίας περιβάλλοντος ακτής και παράκτιου χώρου.  Για όλα τα προαναφερόμενα κριτήρια, υπεύθυνος είναι ο εκάστοτε δήμος. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να δοθεί η δέουσα σημασία στη τήρηση όλων των παραπάνω προδιαγραφών , έτσι ώστε εκτός από την πιστοποίηση της καθαρότητας των νερών, να τηρούνται και οι υπόλοιπες προδιαγραφές.

  • Επίσης, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι είναι μεγάλη ανάγκη τα έργα πεζοδρόμησης, καθώς και η ολοκλήρωση του φωτισμού των  πεζοδρομίων, να ολοκληρωθούν μέσα στο χειμώνα.
  • Πέρσι είχαμε πολλά  παράπονα από ξενοδόχους για κλοπές και παραβιάσεις αυτοκινήτων σε διάφορα σημεία του νομού Χανίων, τα οποία   αποτελούν μεγάλη δυσφήμιση για το Νομό μας. Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, προκειμένου να εξαλειφθεί το φαινόμενο αυτό.
  •  Θα πρέπει έγκαιρα πριν από την έναρξη της τουριστικής σαιζόν, να οριστεί ομάδα ναυαγοσωστών σε όλες τις παραλίες. Σας υπενθυμίζουμε, περιστατικό που συνέβη πέρσι  το  Μάιο, , όπου δίχως την αυτοθυσία κατοίκων της περιοχής και ενός ναυαγοσώστη, ο όποιος έδρασε εκτός υπηρεσίας, θα είχαμε θρηνήσει πολλά θύματα. Οπότε οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να οριστεί ομάδα ναυαγοσωστών, θα πρέπει να γίνουν αρκετά νωρίς προκειμένου να αποφύγουμε αντίστοιχα περιστατικά.
  • Με το ξεκίνημα της νέας τουριστικής περιόδου, θα  θέλαμε να σας επισημάνουμε το γεγονός ότι η σήμανση μέσα και έξω από την πόλη των Χανίων δεν είναι επαρκής, ενώ είναι άμεση ανάγκη οι πινακίδες που ήδη υπάρχουν να καθαριστούν, προκειμένου να είναι ευδιάκριτες από τους επισκέπτες μας ή σε περίπτωση καταστροφής τους να αντικατασταθούν με νέες.
  •  Επίσης στην Παλιά Πόλη και στο λιμάνι των Χανίων , υπάρχει πρόβλημα με την κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Προτείνουμε, λοιπόν, στο ανατολικό κομμάτι του λιμανιού, από τα Νεώρια και ανατολικά, να απαγορευτεί, άμεσα, η κυκλοφορία των αυτοκίνητων, διότι ένα ζωντανό ιστορικό μνημείο χάνει την αξία του, ενώ παράλληλα οι ξένοι επισκέπτες αναρωτιούνται για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η υποβάθμιση.
  • Τέλος, ο κάθε Δήμος έχει την υποχρέωση να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διασφαλίσει την καθαριότητα μέσα στα όρια του εκάστοτε Δήμου .

Tο φαινόμενο των παράνομων πωλητών

Σε συνέχεια της επιστολής μας προς εσάς, με αρ. πρωτ. 12/31-1-2013, θα θέλαμε να λάβετε άμεσα μέτρα προκειμένου το φαινόμενο των παράνομων πωλητών που προκαλεί αλγεινή εντύπωση σε όλους τους επισκέπτες μας, να εξαλειφθεί.

Εκτός του ότι δημιουργεί μία πολύ κακή εικόνα για το Νομό Χανίων, παράλληλα υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μολύνσεων και δηλητηριάσεων από τα τρόφιμα που πωλούν ανεξέλεγκτα , όπως επίσης και σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού από τις  δήθεν υπηρεσίες μασάζ που προσφέρουν στις παραλίες .

Προτείνουμε λοιπόν, μία σοβαρή αστυνόμευση  σ’ όλες τις παραλίες του Νομού  από όλους του Δήμους προς αποφυγή αυτών των φαινομένων που δυσφημούν τον τόπο μας.

Με εκτίμηση,

Ο πρόεδρος: Μανώλης Χ. Γιαννούλης

Ο Γραμματέας: Κυριάκος Ε. Παπαδάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ