27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Επιστολή A. Δασύρα στον Martin Schultz

Ημερομηνία:

Προς τον εξοχότατο,

Κύριο Martin Schultz, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Βρυξέλλες, Βέλγιο

 Εξοχότατε κύριε πρόεδρε,

Με την ιδότητά μου ως γεωλόγου – ερευνητή που επί σειρά ετών ασχολούμαι με γεωλογικές έρευνες και μελέτες σεβόμενος πάντα την προστασία του περιβάλλοντος, θα ήθελα με την επιστολή μου αυτή να διαμαρτυρηθώ για την απόφαση επιλογής, ως σημείου καταστροφής και υδρόλυσης του «χημικού οπλοστασίου» της Συρίας, την περιοχή των διεθνών υδάτων που βρίσκονται μεταξύ της Δυτικής Κρήτης, της Μάλτας, της Ιταλίας και της Λιβύης. Αυτή την επιλογή από επιστημονικής άποψης την θεωρώ «ακατάλληλη» γιατί εμπεριέχει πιθανούς κινδύνους στο διηνεκές.

Δεν πρέπει να σας διαφεύγει, κύριε πρόεδρε, ότι η Μεσόγειος Θάλασσα δεν είναι στην πραγματικότητα μια θάλασσα, αλλά ήταν μια λίμνη και παραμένει μια λίμνη με μόνη διέξοδο το Γιβραλτάρ που δημιουργήθηκε από διαβρωτικές διεργασίες, κατά τη διάρκεια των γεωλογικών αιώνων. Ένα πιθανό ατύχημα κατά την διάρκεια της υδρόλυσης θα κατέστρεφε όλη τη θαλάσσια ζωή της περιοχής. Όπως ισχυρίζονται οι ειδικοί μία σταγόνα Σαρίν μπορεί να σκοτώσει έναν άνθρωπο σε πέντε λεπτά. Αν η Μεσόγειος είναι μια ήρεμη θάλασσα, χωρίς κυματισμούς, και επιλέχθηκε για μία τέτοια επιχείρηση, τότε γιατί δεν γίνεται αυτή η επιχείρηση σε κόλπους της Βόρειας Θάλaσσας που και εκεί είναι ήρεμα τα νερά και η μεταφορά στη Γερμανία θα είναι πιο εύκολη; Η προσωπική μου άποψη είναι, ότι μια τέτοια επιχείρηση θα μπορούσε να λάβει χώρα όχι στο υγρό στοιχείο για λόγους τόσο περιβαλλοντικούς όσο και ζωτικούς, αλλά σε χώρο με έδαφος σταθερό και ερημικό.

Όλοι μας, κύριε πρόεδρε, φέρομε μεγάλη ευθύνη στις πλάτες μας για το Θείο Δώρο που μας χάρισε η φύση με τόση απλοχεριά και λέγεται Μεσόγειος. Η Μεσόγειος του Πολιτισμού, της Τέχνης, της Ιστορίας, της Ομορφιάς, του Πλούτου. Όλα αυτά μας δόθηκαν για να τα ζούμε και να τα απολαμβάνουμε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και όλα τα Μεσογειακά κράτη έχουν υποχρέωση να μην εκτίθενται στο να ρισκάρουν σε μία ενδεχόμενη ρύπανση και περιβαλλοντική καταστροφή.

Με αισθήματα ειλικρινούς εκτίμησης

Αιμίλιος Δασύρας Γεωλόγος

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...

Παραίτηση βόμβα Αϊνδιλή από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας μετά το «σόου» με Σχοινά, Μιχαηλίδου, Μονογυιού και την οργή των αθλητών

Η είδηση του αποκλεισμού ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών από την λαμπαδηδρομία,...

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η μεγάλη αντισεισμική άσκηση – Ήχησε το 112 | Φωτός

Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας ξεκίνησε σε Ηράκλειο και Λασίθι η δεύτερη μέρα...