16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Επιστροφή… στο παρελθόν: Αστυνομικοί συνέλαβαν και ξεγύμνωσαν στο ΑΤ Κερατσινίου δύο αφισοκολλητές του ΣΕΚ!

Ημερομηνία:

Για ξεγύμνωμα αφισοκολλητών μελών του κατήγγειλε την ΕΛΑΣ το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα, συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κάνοντας λόγο για κλιμάκωση της αστυνομικής καταστολής με βιαιότητα.

Σύμφωνα με την καταγγελία του ΣΕΚ, χθες βράδυ προσήχθησαν δύο μέλη του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος στο Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου για “εξακρίβωση στοιχείων” την ώρα που κολλούσαν αφίσες για την πορεία του Πολυτεχνείου. Όχι μόνο τους κράτησαν για πάνω από τρεις ώρες αλλά προχώρησαν σε σωματικό έλεγχο με ολική αφαίρεση των ρούχων τους! Η έκκληση του δικηγόρου Θ.Καμπαγιάννη και των δημοτικών συμβούλων Θ.Διαβολάκη, Κ.Θωίδου, Π.Κωνσταντίνου και άλλων, να επισπευσθεί η διαδικασία λόγω του προβλήματος υπέρτασης του ενός, έπεσε σε ώτα μη ακουόντων.

Το ΣΕΚ  τονίζει στην ανακοίνωσή του:

«Φαίνεται ότι ο πανικός της κυβέρνησης Μητσοτάκη μπροστά στην διογκούμενη εργατική και φοιτητική κινητοποίηση ενάντια στις επιθέσεις που έχει εξαπολύσει για να αφαιρέσει δικαιώματά και ελευθερίες οδηγεί σε κλιμάκωση της καταστολής. Σε αυτήν η ΕΛΑΣ εκτός από την βαρβαρότητα των επιθέσεων στις φοιτήτριες και τους φοιτητές έξω από την ΑΣΟΕΕ προσθέτει και την χυδαιότητα του ξεγυμνώματος των των αφισοκολλητών.

Είναι πέρα νυχτωμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι με την καταστολή και το ρατσισμό θα ανακόψει την εργατική και νεολαιίστικη αντίσταση.

Μόλις το περασμένο Σάββατο στο Μαρούσι, η ΕΛΑΣ προσήγαγε πάλι μέλη του ΣΕΚ διότι διακινούσαν την εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη και μοίραζαν προκηρύξεις για το Πολυτεχνείο.

Η πάταξη των “εστιών ανομίας” από την ΕΛΑΣ πέρασε από τα Εξάρχεια και την εκκένωση των καταλήψεων στέγης προσφύγων στις εισβολές των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ και τώρα επιχειρεί να επιτηρήσει την μαζική πολιτική δράση της αριστεράς στους δρόμους.

Οι γειτονιές του Κερατσινιού είναι γειτονιές του κόσμου που αντιστάθηκε στους νεοναζί δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και έδιωξε τα τάγματα εφόδου των νεοναζί, με τα οποία συνεργάζονταν ανοικτά η Αστυνομία.

Καλούμε τα συνδικάτα, το δημοτικό συμβούλιο Κερατσινίου, τους φοιτητικούς συλλόγους να καταδικάσουν τις χυδαίες αστυνομικές πρακτικές καταστολής σε βάρος της ελεύθερης διακίνησης ιδεών των αγωνιστών της αριστεράς.

Όλοι και όλες στην πορεία του Πολυτεχνείου,, την Κυριακή 17 Νοέμβρη στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 3μμ»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ