23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Επιτροπή Ειρήνης Χανίων: Η εκδήλωση στο ΚΕΝΑΠ παρουσία του Αμερικάνου Πρέσβη καταδεικνύει για ακόμη μια φορά πως η χωρά μας έχει μετατραπεί σε μια τεράστια βάση του θανάτου

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση Επιτροπής Ειρήνης:

Για μια ακόμη φορά, φρόντισαν να μας θυμίσουν την σπουδαιότητα των εγκαταστάσεων του ΝΑΤΟ στα Χανιά και το ρόλο τους στο αιματοκύλισμα των λαών της περιοχής, οι πρόσφατεςεκδηλώσεις στο ΚΕΝΑΠ στο Μαράθι, παρουσία φυσικά του τοπάρχη των Αμερικανών, πρέσβη Geoffrey Pyatt, αλλά και η άφιξη στη Σούδα του πυραυλοκίνητου υποβρυχίου των ΗΠΑ «USS Florida», που θα παραμένει για πέντε ημέρες στον τόπο μας.

Η χθεσινή εκδήλωση στο Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής από τις Πρεσβείες της Ουγγαρίας, της Δημοκρατίας της Πολωνίας και της Δημοκρατίας της Τσεχίας στην Αθήνα με την υποστήριξη της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα για τον εορτασμό των 20 ετών από την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, καταδεικνύει για μια ακόμη φορά πως η χωρά μας με τις ευλογίες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατραπεί σε μια τεράστια αμερικανονατοική βάση που σκορπά το θάνατο στους λαούς.

Για δε την βάση στα Χανιά, η νέα της επέκταση υποδηλώνει την σπουδαιότητα του ρόλου της στις κατά καιρούς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που έχουν σαν αποτέλεσμα την προσφυγιά και τα καραβάνια ξεριζωμένων, που εγκαταλείπουν τις εστίες τους γιατί οι ισχυροί του κόσμου ξαναμοιράζουν τον πλανήτη και αναζητούν νέες ενεργειακές πηγές.

Για μια ακόμη φορά η Επιτροπή Ειρήνης των Χανίων καλεί τον λαό να αντιληφθεί τη σκοπιμότητα της παρουσίας των Αμερικανατοικών φονιάδων των Λαών στον τόπο μας και τους κινδύνους που εγκυμονεί η λειτουργία της βάσης της Σούδας στο Ακρωτήρι.

Επίσης γίνεται γνωστό ότι την Κυριακή 17 Μάρτη θα πραγματοποιηθεί Παγκρήτια σύσκεψη των Επιτροπών Ειρήνης της Κρήτης στις 12 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Χανίων για τον συντονισμό της κινητοποίησης στη βάση της Σούδας στις 14 Απριλίου στα πλαίσια της Ημέρας Αντιιμπεριαλιστικής δράσης της ΕΕΔΥΕ.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...