19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Επιτροπή Ειρήνης Χανίων: Προκλητικές και άκρως επικίνδυνες οι δηλώσεις Π. Καμμένου περί ίδρυσης νέας μονάδας του ΝΑΤΟ στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Εκνευρισμό προκάλεσαν οι νέες δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου περί ίδρυσης νέας μονάδας του ΝΑΤΟ στην Κρήτη. Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων χαρακτηρίζει προκλητικές και επικίνδυνες αυτές τις δηλώσεις, τάσσεται ενάντια στην πρόθεση του Υπουργείου για ίδρυση νέας μονάδας στην Κρήτη και σημειώνει ότι η μεταφορά δραστηριοτήτων από τη Σούδα στην Κάρπαθο δε συνεπάγεται κάποια υποβάθμιση της δραστηριότητας της βάσης.

Σημειώνει χαρακτηριστικά η Επιτροπή σε κείμενό της, ότι “είναι κατάπτυστη η προσπάθεια που γίνετε από μέρους της ελληνικής πλευράς για την προσπάθεια γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας, την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμού ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, αφού αυτή θα έχει ως μόνο αποτέλεσμα από τη μια την τοποθέτηση της χώρας μας στο «μάτι του κυκλώνα» των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον λαό μας, όπως ο κίνδυνος αντιποίνων, αλλά και της συμμετοχής της χώρας μας, άμεσα ή έμμεσα στις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις κατά των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής, με τραγικές συνέπειες για τους λαούς των περιοχών αυτών, και από την άλλη την φόρτωση παραπέρα οικονομικών υποχρεώσεων στις λαϊκές οικογένειες”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Μόνο ως προκλητικές και άκρως επικίνδυνες μπορούν να χαρακτηριστούν οι δηλώσεις – προτάσεις της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προς το ΝΑΤΟ, δια στόματος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, στην διήμερη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, που έγινε στις Βρυξέλες, για ίδρυση νέας μονάδας της λυκοσυμμαχίας στην Κρήτη. Παράλληλα η Ελληνική πλευρά επίμεινε στην δημιουργία αεροπορικής Βάσης στην Κάρπαθο.

Ο Υπουργός άμυνας τόνισε ότι «οι εξελίξεις στο Νότο αποτελούν άμεσες πολύπλοκες απειλές που το ΝΑΤΟ οφείλει να καλύψει με άμεσο τρόπο, εφαρμόζοντας σε πρακτικό επίπεδο το Σχέδιο Ετοιμότητας Δράσης στην Περιοχή». Με άλλα λόγια η ελληνική Συγκυβέρνηση επιδιώκει να πρωτοστατήσει στο «νότιο σκέλος» των νέων μηχανισμών ταχείας επέμβασης που στήνει το ΝΑΤΟ ενάντια στους λαούς, για την προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών της λυκοσυμμαχίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής.

Πέρα από αυτό, τονίστηκε για άλλη μια φορά η υποτιθέμενη πρόθεση για «μεταφορά» μέρους της αεροπορικής δραστηριότητας από την Αμερικανονατοϊκή Βάση της Σούδας στην νέα Αεροπορική Βάση στην Κάρπαθο, κάτι το οποίο αποκρύπτει το γεγονός ότι η ελληνική συγκυβέρνηση δεν έχει καμιά πρόθεση μεταφοράς μέρους της αεροπορικής δραστηριότητας, αλλά αντιθέτως δημιουργία νέας Βάσης στην Κάρπαθο και ενίσχυση της ήδη υπάρχουσας δυναμικής στιας Βάσεις στην Κρήτη, στο Μαράθι και στο Μουζουρά, κάτι το οποίο αποκαλύπτεται από τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού ΥΕΘΑ, κατά την επίσκεψή του στην Κρήτη, όπου διαβεβαίωσε ότι «οι ΝΑΤΟϊκές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στην Σούδα, στο Νομό Χανίων, παραμένουν και επεκτείνονται.»

Την ίδια ώρα που η Συγκυβέρνηση ετοιμάζεται , μέσα από την διαφαινόμενη συμφωνία με τους δανειστές, να φορτώσει νέα μέτρα στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, στην λαϊκή οικογένεια, να επιβάλει νέες, έμμεσες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις με την επιβολή όλο και περισσότερων έμμεσων φόρων, αυξήσεις εισφορών, που θα οδηγήσουν στα τάρταρα το ήδη πετσοκομμένο λαϊκό εισόδημα, είναι τουλάχιστον κατάπτυστη η προσπάθεια που γίνετε από μέρους της ελληνικής πλευράς για την προσπάθεια γεωστρατιγικής αναβάθμισης της χώρας, την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμού ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, που σαν μόνο αποτέλεσμα θα έχουν από τη μια την τοποθέτηση της χώρας μας στο «μάτι του κυκλώνα» των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον λαό μας, όπως ο κίνδυνος αντιποίνων, αλλά και της συμμετοχής της χώρας μας, άμεσα ή έμμεσα στις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις κατά των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής, με τραγικές συνέπειες για τους λαούς των περιοχών αυτών, και από την άλλη την φόρτωση παραπέρα οικονομικών υποχρεώσεων στις λαϊκές οικογένειες.

Χαρακτηριστικό άλλωστε είναι το γεγονός ότι ενώ η ανεργία στη χώρα μας βρίσκεται στο κόκκινο, εκατοντάδες οικογένειες ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας, τα κονδύλια για την Παιδεία, την Υγεία, την Πρόνοια κάθε μέρα πετσοκόβονται, χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι δεν ξέρουν αν θα μπορέσουν να βγάλουν τα απαραίτητα χρήματα για να επιβιώσουν, η Ελληνική Κυβέρνηση συνεχίζει να δαπανά κάτι παραπάνω από το 2,7% του ΑΕΠ της σε στρατιωτικές δαπάνες για το ΝΑΤΟ!

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη,  καλεί τη χανιώτικη κοινωνία, τη νεολαία, το μαχόμενο εργατικό – λαϊκό κίνημα σε αγωνιστική ετοιμότητα, για να διεκδικήσουμε:
Ø Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους
Ø Επιστροφή όλων των στρατιωτικών δυνάμεων από το εξωτερικό.
Ø Κλείσιμο της Ανερικανονατοϊκής Βάσης στη Σούδα και όλων των ευρωατλαντικών βάσεων και των στρατηγείων.
Ø Όχι στη δημιουργία νέας Αεροπορικής Βάσης στην Κάρπαθο.
Ø Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θανατηφόρο τροχαίο στην Βουλή: Οι αστυνομικοί πάνε να ρίξουν ευθύνες στον νεκρό Ιάσονα

Σε μια προσπάθεια να αποδοθούν μερικές έστω ευθύνες στον 22χρονο...

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...

Γ.Α.Δ.Π. Κρήτης: Πώς να προστατευτείτε από περιστατικά εξαπάτησης

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση  Κρήτης, στοχεύοντας στην ενημέρωση...