15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Επιτροπή Ειρήνης Χανίων: Προτάσσουν το γλειφιτζούρι των ανταλλαγμάτων για την ανά πενταετία ανανέωση της συμφωνίας των Βάσεων στη Σούδα

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση έδωσε στη δημοσιότητα αναφορικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ με θέμα των συναντήσεων που θα έχει με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και υψηλόβαθμα στελέχη να είναι και η βάση της Σούδας.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, καταγγέλλει την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και την συνάντηση με τον εκπρόσωπο των αμερικάνων ιμπεριαλιστών Ντόναλντ Τραμπ.

Αυτή η επίσκεψη σκοπό έχει, το ακόμα περισσότερο ξεπούλημα της εθνικής μας ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας, με τις διαπραγματεύσεις για την επέκταση της «υπερβάσης» στη Σούδα, την ανά πενταετία ανανέωση της συμφωνίας παραμονής των βάσεων, την μεταφορά της επιχειρησιακής δραστηριότητας αλλά και του εξοπλισμού, πολεμικού και τεχνολογικού, από τη βάση στο Ινσιρλίκ της Τουρκίας, στον τόπο μας.

Διαπραγματεύσεις που διαφημίζουν συνέχεια τα γεράκια του πενταγώνου και οι ντόπιοι καλοθελητές τους προτάσσοντας το γλειφιτζούρι των ανταλλαγμάτων, της κοινής πορείας των δύο χωρών, των κοινών στόχων και όλων εκείνων των επιχειρημάτων, που μοναδικό σκοπό έχουν την παραπλάνηση και παραπληροφόρηση του λαού μας.

Την ώρα που οξύνονται όλο και περισσότερο οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις στην περιοχή μας, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ μας εμπλέκει όλο και περισσότερο στα τυχοδιωκτικά σχέδια τους, για την εξυπηρέτηση των σκοπών του εγχώριου κεφαλαίου.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι και ο υπόλοιπος λαός μας, ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, λόγω της υλοποίησης των προαπαιτούμενων των μνημονίων, τα κέρδη των καπιταλιστών θεριεύουν.

Η μόνη απάντηση που καταλαβαίνουν είναι η απάντηση που παίρνουν από ένα ρωμαλέο, ταξικά προσανατολισμένο λαϊκό κίνημα.

Γιαυτό παλεύουμε μαχητικά, μαζικά, ανυποχώρητα για :

· Να σταματήσουν τώρα όλες οι εργασίες επέκτασης στη βάση της Σούδας και στις υπόλοιπες βάσεις.
· Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανο- ΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα
· Καμία συμμετοχή – καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους ενάντια στους λαούς
· Να γυρίσουν πίσω όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις από τις στρατιωτικές αποστολές ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
· Ούτε γη , ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...