19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Επιτροπή Ειρήνης Χανίων: «Χωρίς τη Σούδα δε θα μπορούσε να γίνει καμία επέμβαση» – Συγκέντρωση την Τετάρτη 18 Απρίλη στην Πλατεία Αγοράς

Ημερομηνία:

Μετά το χτύπημα στην Συρία, τα ξημερώματα του Σαββάτου, από ΗΠΑ, Αγγλία και Γαλλία, αναδείχθηκε από τον τοπικό, ελληνικό αλλά και τον διεθνή ηλεκτρονικό και συμβατικό τύπο, ένα μεγάλο θέμα που απασχολεί εδώ και δεκαετίες την περιοχή μας.

«Την Σούδα χρησιμοποιούν για ορμητήριο οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.»

Αυτό ανακοινώθηκε επίσημα από τους ίδιους, τόσο προχθές Σάββατο, στον ηλεκτρονικό τύπο, όσο και με το επίσημο μηνιαίο περιοδικό της βάσης, στο τεύχος του Οκτωβρίου 2017.

Αδειάζουν έτσι οι ίδιοι οι σύμμαχοί της, την συγκυβέρνηση ΣΥΖΙΖΑ/ΑΝΕΛ, που διαλαλεί παντού ότι δεν συμμετέχουμε στον πόλεμο και άλλες τέτοιες δικαιολογίες.

Την αδειάζουν οι δηλώσεις Αμερικάνων αξιωματούχων, προεξάρχοντος, του πρέσβη, που κατά καιρούς εμφανίζονται στα ΜΜΕ, λέγοντας:

«Χωρίς την Σούδα δεν θα μπορούσε να γίνει καμιά επέμβαση.»

Η συγκυβέρνηση είναι έκθετη στα μάτια του Ελληνικού λαού γιατί είναι η πρώτη κυβέρνηση από την μεταπολίτευση και μετά που δίνει νέα εδάφη της πατρίδας μας στους ιμπεριαλιστές, όπως την Σύρο, την Αλεξανδρούπολη, την Κάλυμνο.

Είναι έκθετη γιατί έφερε επικυρίαρχο στο Αιγαίο, το ΝΑΤΟ, διαλαλώντας προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι εγγυητής ασφάλειας και σταθερότητας μπρος τις απειλές, παραβιάσεις κλπ της γείτονος, «φίλης και συμμάχου» Τουρκίας, για να ελέγξει, τάχα μου, τις προσφυγικές ροές. Και είναι το ίδιο το ΝΑΤΟ που την αδειάζει κρατώντας πολιτική ίσων αποστάσεων τόσο στις παραβιάσεις, όσο και στην συνεχιζόμενη φυλάκιση των δύο στρατευμένων μας.

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καταδικάζει όλα τα παραπάνω, δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση πως δεν ανέχεται να γίνεται ο τόπος μας στόχος αντιποίνων, αλλά ούτε και αναψυχής για τους «φονιάδες των λαών»

Απαιτούμαι:

Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις του θανάτου που αποτελούν στρατηγικά κέντρα για τα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.

Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων, για την αποδέσμευση της χώρας μας απ’ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Απέναντι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών, αντιτάσσουμε τις αξίες της φιλίας και της Αλληλεγγύης.

Καλούμε τους Χανιώτες να καταγγείλουν το νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο λαό της Συρίας με τη μαζική τους συμμετοχή  στη συγκέντρωση στην πλατεία της Αγοράς την Τετάρτη 18 Απρίλη στις 7 το απόγευμα.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...

Γ.Α.Δ.Π. Κρήτης: Πώς να προστατευτείτε από περιστατικά εξαπάτησης

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση  Κρήτης, στοχεύοντας στην ενημέρωση...

Ρέθυμνο: 500 ευρώ γιατί έκαιγε υπολείμματα καλλιεργειών

Διαδοχικά είναι τα πρόστιμα στην Κρήτη για πυρκαγιάς που...