21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Επιτροπή κατά των Βάσεων και της Εξάρτησης: Τα γεράκια του πολέμου αλωνίζουν στη χώρα!

Ημερομηνία:

Μετά τη Χ. Κλίντον που ήρθε στην Αθήνα για να αποσπάσει  από την κυβέρνηση ακόμα πιο πολύ υποταγή  και ευθυγράμμιση με τα σχέδια των ΗΠΑ στην Ν.Α Μεσόγειο  (αμέσως μετά πέρασαν απ’ τη Βουλή 4 νέες συμφωνίες για τη βάση της Σούδας) , έρχεται στα Χανιά η αναπληρωτής γ. γραμματέας του ΝΑΤΟ Κολίντα-Γκρομπαρ-Κιτάροβιτς.

Αφορμή μια σύναξη Ινστιτούτου-παράρτημα του ΝΑΤΟ, στο ΜΑΙΧ, που στοχεύει να προπαγανδίσει τους στόχους των αμερικανονταοϊκών για καθυπόταξη των λαών της περιοχής  και όσων αντιστέκονται στην εκμετάλλευση-καταλήστευση  των   πλούτου της Ν.Α Μεσογείου και των λαών της. Μια σύναξη –εκκολαπτήριο φερέφωνων και πρακτόρων των συμφερόντων των ΗΠΑ –ΝΑΤΟ ,χρηματοδοτούμενη από στρατιωτικά και μη ιδρύματα των ΗΠΑ. Η επίσκεψη της Κιτάροβιτς έρχεται να επιβεβαιώσει το πόσο σημαντικές για  τα φιλοπόλεμα σχέδια των ιμπεριαλιστών είναι οι βάσεις στη Σούδα και στο Ακρωτήρι .Ταυτόχρονα αυτές οι συχνές παρουσίες των γερακιών του πολέμου στον τόπο μας φανερώνουν ότι όσο εντείνονται οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές (ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία ,  Ε.Ε, Ρωσία κλπ ) ,τόσο η χώρα θα γίνεται  το πεδίο ανταγωνισμού ,θα στρατιωτικοποιούνται παραπέρα  και  θα ελέγχονται ολόκληρες εκτάσεις  και οι κίνδυνοι άμεσης πολεμικής εμπλοκής θα γίνονται όλο και πιο ορατοί. Το μόνο που δεν εξυπηρετούν όλες αυτές οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις και συμβάσεις παραχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων είναι τα «εθνικά συμφέροντα» ,όπως δήλωσε ο υπ. Μπεγλίτης  στη Βουλή ,επιδιώκοντας να ρίξει στάχτη στα μάτια.

ΟΙ δεκάδες πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών που βομβαρδίζουν το λαό της Λιβύης , ο ελλιμενισμός πυρηνοκίνητων αεροπλανοφόρων και υποβρυχίων, τα τοξικά ,πυρηνικά όπλα που αποθηκεύονται στο ακρωτήρι , τα τοξικά απόβλητα απ’ τις δραστηριότητες των βάσεων ,είναι η φρικαλέα πραγματικότητα που μας έχουν επιβάλει όλες οι κυβερνήσεις που υπογράφουν με περίσσεια δουλικότητα ότι τους ζητηθεί απ’ τους αμερικανονατοϊκούς.

Ο λαός μας έχει εκφράσει τα φιλειρηνικά και αντιιμπεριαλιστικά του αισθήματα πολλές φορές με μαζικά συλλαλητήρια και πορείες, γι αυτό η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με τη Ν.Δ ,ΛΑΟΣ κλπ προσπαθούν να τον καθυποτάξουν για να αποδεχτεί τα μέτρα οικονομικής εξαθλίωσης που του επιβάλλουν και να μην αντιστέκεται στη χρησιμοποίηση του τόπου μας σαν ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Αντλώντας θράσος απ’ την κυβέρνηση ,αλλά και τους τοπικούς παράγοντες που στηρίζουν τη σύναξη στα Χανιά  ο εκπρόσωπος της συκοφάντησε το λαό μας που δεν σκύβει το κεφάλι και αγωνίζεται για τα δίκια του. ( τοπικός τύπος  2-8-2011).

Τα φερέφωνα των ιμπεριαλιστών και τα γεράκια του πολέμου  είναι ανεπιθύμητα στον τόπο μας.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ καταγγέλλει για άλλη μια φορά την κυβέρνηση  και τα κόμματα του συστήματος που έχουν μετατρέψει τον τόπο μας σε αποικία αμερικανονατοϊκών, προσθέτοντας όλο και νέες αλυσίδες στα δεσμά της εξάρτησης και οδηγούν τη χώρα και το λαό  σε επικίνδυνα μονοπάτια για την εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων .

Ο λαός μας, προκειμένου να ζήσει και να προκόψει στον τόπο του  είναι υποχρεωμένος να οργανώσει και να δυναμώσει  την πάλη του   για τα δικαιώματα του στη ζωή και για να ξωπετάξει τις βάσεις, τους ξένους «προστάτες» και ντόπια στηρίγματα τους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Σε εξέλιξη το Υπουργικό Συμβούλιο

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της τοποθέτησής του κατά τη...

Εργασίες του Δήμου Χανίων στα πεζοδρόμια της οδού Αποκορώνου από τη Δευτέρα 1 Απριλίου

Συνεχίζονται από τον Δήμο Χανίων οι μεγάλες παρεμβάσεις ανακατασκευής...

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Την ομόφωνη ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κατηγορία...