20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας: Αλήθειες και Ψέμματα για τις ανεμογεννήτριες στην Επισκοπή – Διήμερο διαμαρτυρίας 4 και 5 Ιουλίου

Ημερομηνία:

Με κείμενο που έδωσε στον τύπο, η Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας αναφέρεται στον θόρυβο για το υπό εγκατάσταση αιολικό πάρκο στην Επισκοπή Ιεράπετρας και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει:

Πολύς θόρυβος έχει ξεσηκωθεί το τελευταίο διάστημα με το υπο εγκατάσταση αιολικόπάρκο στην Επισκοπή Ιεράπετρας. Το θέμα των αιολικων πάρκων και των δήθεν<πράσινων> επενδύσεων στον δήμο μας μόλις άνοιξε, καθώς προβλέπονται πολλέςακόμη χωρίς να συνυπολογίσουμε και το τεράστιο θέμα των επιπτώσεων των εξορύξεων.

Πολύς θόρυβος όμως έχει δημιουργηθεί και για την Επιτροπή Πολιτών με τις δράσεις τηςπου εχει προσελκύσει πανελλήνιο ενδιαφέρον. Το γεγονός αυτό την έχει καταστήσει και επίκεντρο <ενδιαφεροντος> απο ανθρώπους που επιδιώκουν να εξυπηρετήσουν δικά τουςσυμφέροντα. Επειδή λείπονται επιχειρημάτων προσπαθούν με φήμες και συκοφαντίες ναπροκαλέσουν σκόνη και να αποσπάσουν την προσοχή των πολιτών απο τα πραγματικάπροβλήματα που αναδεικνύει με τις δράσεις της.

Με την παρούσα, σύντομη, παρέμβαση μας λοιπόν θέλουμε να πούμε, όπως πάντα, μερικές ξεκάθαρες αλήθειες:

Η Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας προέκυψε σε ενα συγκεκριμενο ιστορικό πλαίσιο και είναιπροιόν της ανάγκης των καιρών. Ζούμε σε μια εποχή που η χώρα μας πωλείται, που ηοικονομία της αγοράς αποκτά προτεραιότητα έναντι της κοινωνικής μεριμνας, τηςπροστασίας του περιβάλλοντος, της ανάδειξης των ιδιαίτερων πολιτιστικών μας αναφορώνκαι στο όνομα της ανάπτυξης καταστρέφουμε οποιαδήποτε προοπτική για τις επόμενεςγενιές. Η χώρα μας παραδίδεται σε κάθε είδους συμφέροντα με υπογραφές τωνεκλεγμένων απο τον Ελληνικό λαό. . Το χειρότερο όμως είναι ότι οι πολίτες έχουν απογοητευτεί από τους κυβερνώντες μέχρι σήμερα. Η ελπίδα είναι η συλλογική δράση μέσα από την Επιτροπή μας.

Στην περίπτωση του αιολικού της Επισκοπής  η , σκανδαλωδώς ευνοική,  αντιμετώπιση της εταιρίας απο μέρους των κρατικών υπηρεσιών και της δημοτικής αρχής ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά νέων ανθρώπων που αποφάσισαν να δράσουν ενάντια στην διαφθορά καθώς  και το κλίμα απάθειας που επικρατεί. Στελέχωσαν λοιπόντον αρχικό πυρήνα των ανθρώπων που αγωνίζονταν για την αποτροπή της εγκαταστασηςτου αιολικού πάρκου στον αρχαιολογικό χώρο.

Σήμερα η σελίδα της επιτροπής στο fb αριθμεί 1300 μέλη, η διαδικτυακή καμπάνια έχεισυγκεντρώσει 2.800 υπογραφές, ενώ επιπλέον μέσα απο τις ενημερωτικές δράσεις, οιοποίες και συνεχίζονται, έχουν συγκεντρωθεί περι τις 500 χειρόγραφες υπογραφές. Πάνωαπο εκατό μέλη, εναλασσόμενα,συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις μας ενώ έχειδημιουργηθεί ενα άτυπο συντονιστικό δέκα ατόμων, ανοικτό σε όποιον επιθυμεί νασυμβάλει. Οι συνελεύσεις της επιτροπής είναι ανοικτές σε όποιον επιθυμεί να συμμετέχει.Δίνεται δικαίωμα λόγου σε όσους το επιθυμούν οποιαδήποτε άποψη και αν εκφράζουν.

Είναι φυσικό σε αυτόν τον μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων να υπάρχουν πολίτες με διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές και παραταξιακές προτιμήσεις. Δεν ζητάμε να παραιτηθεί κάποιος απο αυτές, επικεντρώνουμε όμως στην προστασία και την ιστορικότητα του τόπου μας και του επίπεδου ζωής μας. Αυτό είναι που μας ενώνει! Μαςενώνει επίσης η ανησυχία για τα τεκταινόμενα και η ανάγκη να αρθρωθεί ενας λόγος πουνα εκφράζει ενα διαφορετικό όραμα για το μέλλον και τον τόπο. Κουραστήκαμε πιά αποτην συμφεροντολογία και το βόλεμα που επικρατεί στην πολιτική ζωή.Ναι, παράγουμε πολιτική, θεωρούμε τις παρεμβάσεις μας πολιτικές, δεν ταυτιζόμαστε όμως με καμμία συγκεριμένη ιδεολογία ή παράταξη.

Αρχή μας είναι να επιδιώκουμε τον διάλογο χωρίς προαπαιτούμενα και με ειλικρινή στάση.Αλλά με κανένα τρόπο δεν μπορούμε να ανεχτούμε την διπροσωπεία, τις διχαστικέςπολιτικές και την συνδιαλλαγή εις βάρος του τόπου. Δεν θα συναινέσουμε στηνκαταστροφή που επιχειρείται στο όνομα της ανάπτυξης που στην ουσία εννοεί τηνεξυπηρέτηση οικονομικών και πολιτικών σκοπιμοτήτων. Πολλοί, κινούμενοι απο

σκοπιμότητες, προσπαθούν να διαστεβλώσουν τις θέσεις μας και να μας διαβάλλουν. Οτιείμαστε εναντίον της ανάπτυξης, ότι δεν κομιζουμε προτάσεις, ότι κινούματε απο προσωπικά ή παραταξιακά κίνητρα. Χαιρόμαστε διότι αυτό δείχνει ότι μας υπολογίζουν καιμας φοβούνται και τους προειδοποιούμε:

Οσο περισσότερο οι πολίτες ενημερώνονται και βγαίνουν απο την αδράνεια, τόσο περισσότεροι θα ανταποκρίνονται στο κάλεσμα μας και θα παίρνουν μέρος στις δράσειςμας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΑΠΕ ΤΟ

ΔΙΗΜΕΡΟ 4 ΚΑΙ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020.

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΠΟΛΥΣΥΝΤΟΜΑ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ