16.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Επιτροπή Χανίων “Πρωτοβουλία για την Παιδεία 2015”: Να καταδικάσουν τα γεγονότα στο Πνευματικό Κέντρο οι βουλευτές Χανίων

Ημερομηνία:

Η απάντηση της Επιτροπή Χανίων “Πρωτοβουλία για την Παιδεία 2015” για τα γεγονότα που εξελίχθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αν και οι φοιτητές που διαμαρτυρήθηκαν κλήθηκαν να συμμετάσχουν στη συζήτηση, “επέλεξαν τη φίμωση με το μόνο όπλο που διαθέτουν, την ωμή βία”. Η Επιτροπή δηλώνει ότι τα γεγονότα αυτά δεν την πτοούν και καλεί όλους τους βουλευτές του νομού να πάρουν θέση “και να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Στην εκδήλωση προσήλθαν πάνω από 200 πολίτες και μεταξύ άλλων εκπρόσωποι των θεσμών της Αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια και Δήμος Χανίων), του Πολυτεχνείου Κρήτης και των Επιμελητηρίων. Τους ευχαριστούμε και τους συγχαίρουμε για τη συμπαράσταση, την τόλμη και τη γενναιότητά τους απέναντι στα φαινόμενα βίας που υπέστησαν. Βία από ομάδα ακροαριστερών μιας μειοψηφίας, που τρομοκρατεί χρόνια τώρα την κοινωνία των Χανίων.

Η Πρωτοβουλία Χανίων πιστή στις αρχές του Διαφωτισμού και στη φράση του Βολταίρου “διαφωνώ με όσα λες, αλλά θα δώσω και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για να έχεις το δικαίωμα να λες την άποψή σου”, τους πρότεινε να συμμετάσχουν στη συζήτηση, που θα ακολουθούσε. Όμως αυτοί, πιστοί στον σκοταδισμό που απαγορεύει την έκφραση αντίθετης άποψης, επέλεξαν τη φίμωση με το μόνο όπλο δηλαδή που διαθέτουν, δηλαδή την ωμή βία. Αυτός ήταν εξάλλου και ο αρχικός στόχος τους.

Αυτά τα γεγονότα σε καμία περίπτωση δεν θα μας πτοήσουν στη συνέχιση των προσπαθειών μας για ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πολιτών προκειμένου να εμποδίσουμε την οπισθοδρόμηση στην παιδεία και την εξαθλίωση των πολιτών.

Τέλος, επειδή τα επεισόδια αυτά θίγουν τους θεσμούς και την ίδια τη δημοκρατία στον πυρήνα της καλούμε τους βουλευτές Χανίων να πάρουν θέση και να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...