15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

“Επιχειρηματίες” προς Μητσοτάκη: «Επταήμερη εργασία, να τελειώνουμε…» – Μητσοτάκης: “Να σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την επιχειρηματικότητα”

Ημερομηνία:

Κάποιοι επιχειρηματίες φαίνεται ονειρεύονται οι εργαζόμενοι να γίνουν σκλάβοι και ο κ. Μητσοτάκης αντί να βάλει χαλινάρι λέει: «Να σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την επιχειρηματικότητα».

Φαίνεται ότι… χάθηκαν στη μετάφραση των λεγομένων του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη κάποιοι επιχειρηματίες.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το γεγονός ότι οι επιχειρηματίες αυτοί, με τους οποίους ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε στην Κω, ζήτησαν ευθαρσώς επταήμερη εργασία -σε αντίθεση με την διευκρίνιση στελεχών της ΝΔ, που υποστήριζαν ότι ο κ. Μητσοτάκης μιλούσε για επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, σε βίντεο από την συνάντηση, ακούγεται επιχειρηματίας του νησιού να λέει: «Εφταήμερο εργασίας. Όχι ο εκβιασμός που γίνεται από τους ελέγχους εδώ πέρα, όχι εξαήμερο, εφταήμερο. Απαιτούμε να γίνει πιο εύκολο, πιο ευέλικτο το θέμα των επτά ημερών και όχι να επικρέμεται η σπάθη των προστίμων» με τον πρόεδρο της ΝΔ να σημειώνει ότι «δεν πρέπει να μπλέξουμε στα χωράφια των εργαζόμενων και των επιχειρηματιών οι οποίοι έχουν συμφωνήσει τι είναι καλό για τους ίδιους», προσθέτοντας λίγο αργότερα: «Να σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την επιχειρηματικότητα».

Σφοδρές αντιδράσεις Αχτσιόγλου-ΣΥΡΙΖΑ

Όπως είναι φυσικό, οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη προκάλεσαν τη σφοδρή αντίδραση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, η οποία με ανάρτησή της υπογράμμισε ότι «σε αντίθεση με τα στελέχη του, που για μέρες προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι δεν ακούσαμε καλά όταν ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για επταήμερη εργασία, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σήμερα εμβάθυνε στη θέση του αυτή με κυνική και αφοπλιστική ειλικρίνεια. Επταήμερο εργασίας και όχι στον “εκβιασμό” από τους ελέγχους της Επιθεώρησης Εργασίας και τα πρόστιμα, ήταν το αίτημα που τέθηκε στον κ. Μητσοτάκη. Θα σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα, η απάντησή του. Είναι προφανές ότι για τη ΝΔ τα “εμπόδια” δεν είναι τίποτα άλλο από τα δικαιώματα των εργαζομένων, αυτά θέλουν να “σαρώσουν ως οδοστρωτήρες”, όπως εξάλλου το έκαναν και στο παρελθόν. Ας μην το επιτρέψουμε».

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «θέλει να ισοπεδώσει τα εργασιακά δικαιώματα ο κ. Μητσοτάκης και δεν το κρύβει. Σε συνάντησή του με επιχειρηματίες, όπως αποκαλύπτεται σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, λέει ότι «θα σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την επιχειρηματικότητα», απαντώντας σε επιχειρηματία για 7ημερο εργασίας, χωρίς τον κίνδυνο ελέγχων και προστίμων από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας. Αυτή είναι η δέσμευση Μητσοτάκη προς τους εργαζόμενους, ότι θα επικρατήσει η εργασιακή ζούγκλα, η κατάργηση του 8ωρου και του 7ήμερου, οι κακοπληρωμένες δουλειές χωρίς κανένα δικαίωμα, και ότι οι μνημονιακές πολιτικές της εργασιακής απορύθμισης θα επιστρέψουν».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ