15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Επιχειρηματική συνάντηση μεταξύ ιαπώνων εισαγωγέων και κρητικών εξαγωγέων με διαδραστική γαστρονομική επίδειξη και οινογευσία

Ημερομηνία:

Σήμερα Τρίτη 16 Απριλίου 2013 και ώρα 19:00 στις εγκαταστάσεις του MINOA PALACE RESORT HOTEL στον Πλατανιά Χανίων θα λάβει χώρα επιχειρηματική συνάντηση μεταξύ Κρητικών εξαγωγικών επιχειρήσεων παραγωγής τροφίμων και της Δς. Etsuko Yioshida, γενική διευθύντρια και της Δς. Sachiko Kudo, τμήμα αγορών της εισαγωγικής Ιαπωνικής εταιρίας FIRST INTERNATIONAL CORPORATION.

Κατά την συνάντηση θα γίνει διαδραστική μαγειρική επίδειξη υψηλού επιπέδου την οποία επιμελείται και παρουσιάζει ο σεφ του ΜΙΝΟΑ ΠΑΛΑΣ κ. Ιωάννης Τσιβουράκης. Σ αυτή την μαγειρική επίδειξη θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνον τοπικά προϊόντα (βιολογικό ελαιόλαδο, βιολογικά λαχανικά και φρούτα, βιολογικό κρασί, τυρί, μέλι, ζυμαρικά, ψάρια, και αρτοποιήματα). Στην επίδειξη θα συμμετέχει ενεργά και ο προσκεκλημένος διάσημος Ιάπωνας σεφ και εστιάτορας κύριος Takashi Jomae ο οποίος θα μάθει να χρησιμοποιεί τα προϊόντα μας στην δημιουργία πιάτων της Ιαπωνικής κουζίνας. Την επίδειξη αυτή θα παρακολουθήσει και ο κύριος Keiichiro Okubo κατασκευαστής / ιδιοκτήτης Ιαπωνικής αλυσίδας εστιατορίων. Σκοπός της επίδειξης αυτής είναι να περάσουμε «οδηγίες χρήσης» και σφραγίδα «διαφοροποίησης» για τα προϊόντα μας και την Κρητική Κουζίνα στους καταναλωτές μιας από τις ποιο ισχυρές αγορές στον κόσμο.

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 και ώρα 16:00 στις εγκαταστάσεις της ΒΙΟΛΕΑ στον Άστρικα, Χανίων θα λάβει χώρα γευσιγνωσία οίνου όπου θα παρουσιαστεί στους επισκέπτες Ιάπωνες ο οινικός πλούτος της Κρήτης με βραβευμένα τοπικά κρασιά από διακεκριμένα οινοποιεία του νησιού μας.

Οι εταιρίες που συμμετέχουν και στις δυο εκδηλώσεις είναι: ΑΣΠΕΡΣΑ ΕΠΕ, βιολογικά λαχανικά, CRETE FISH φρέσκα αλιεύματα, ΠΕΡΡΑΚΗΣ αρτοσκευάσματα, ΑΡΩΜΑ ΚΡΗΤΗΣ μέλι, Αφοι ΤΖΟΥΡΜΠΑΚΗ τυροκομικά, ΜΕΛΚΟ χειροποίητα ζυμαρικά. Από τα οινοποιεία συμμετέχουν: Ταμιολάκης, Λυρραράκης, Δουλουφάκης, Ντουράκης, Μανουσάκης, Λουπάκης, και Καραβιτάκης.

Η ΒΙΟΛΕΑ η οποία έχει παρουσία στην Ιαπωνική αγορά από το 1997 οργάνωσε αυτή την επιχειρηματική επίσκεψη με την συμμετοχή και υποστήριξη της διεύθυνσης του ΜΙΝΟΑ ΠΑΛΑΣ. Όλοι οι συμμετέχοντες παραγωγοί είναι εθελοντές σε μια προσπάθεια ανιδιοτελούς επιχειρηματικής συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης.

Γ. Δημητριάδης, ΒΙΟΛΕΑ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ