16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και έμποροι στα Χανιά ζητούν, ενόψει της απεργίας της 16ης Ιούλη, την καταχώρηση της Κυριακής αργίας

Ημερομηνία:

Πραγματοποιήθηκε χθες 12/7 στο Εργατικό Κέντρο Χανίων ανοιχτή σύσκεψη σωματείων εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και εμπόρων προκειμένου να συζητηθούν οργανωτικά ζητήματα της Κυριακάτικης απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης στις 16ης Ιουλίου 2017 στις 10 το πρωί στον Κάτωλα.

Κοινή απαίτηση όλων, η νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι την Τρίτη 11 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε κοινή συνέντευξη τύπου του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων και του Συλλόγου Κρεοπωλών στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων με θέμα την απεργία της 16ης Ιουλίου 2017 για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας.

Σχετικό βίντεο εδώ: [youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=jlL5DNDx9A8″]

Στην απεργιακή συγκέντρωση στις 16ης Ιουλίου 2017 στις 10 το πρωί στον Κάτωλα, καλούν μέχρι στιγμής ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Δημοτικής Αγοράς και ο Σύλλογος Κρεοπωλών.

Και ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων καλεί στην απεργία της 16ης Ιούλη

Με σημερινό κείμενό της ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση της Κυριακής 16 Ιούλη στις 10 το πρωί στον Κάτωλο για την προάσπιση της Κυριακής αργίας και την νομοθετική καταχώρησή της.

Στο σχετικό κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:

Στις 16 Ιούλη παίρνουμε όλες και όλοι μέρος στην απεργία και δίνουμε αγωνιστική απάντηση για να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στην Κυριακάτικη αργία.

Δε θ’ αφήσουμε να τσακίζουν τις ζωές μας η κυβέρνηση, το κουαρτέτο και οι μεγαλέμποροι.

Απευθυνόμαστε σε σένα εμποροϋπάλληλε

Που δίνεις τη δική σου καθημερινή μάχη στα σούπερ μάρκετ, στους εμπορικούς κολοσσούς που αυξάνουν συνεχώς τα κέρδη τους, ενώ εσύ επιβιώνεις με μισθούς πείνας.

Απευθυνόμαστε σε σένα αυτοαπασχολούμενη

Που στενάζεις από τα ατελείωτα χρέη και βλέπεις τα μεγαθήρια να σφίγγουν τη θηλιά γύρω από το λαιμό σου

"google ad"

Απευθυνόμαστε σε σένα

που αγωνιάς πως θα τα καταφέρεις με τη φροντίδα των παιδιών και των ηλικιωμένων γονιών με τα ωράρια λάστιχο, με το απελευθερωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

Δε τους χαρίζουμε τις Κυριακές μας!

Αυτές ανήκουν σε μας, τους ανθρώπους του μόχθου, για να ξεκουραζόμαστε και να αναπληρώνουμε τις δυνάμεις μας, για να τις αφιερώνουμε στην οικογένεια και τους φίλους μας, στα ενδιαφέροντά μας, στην κοινωνική μας ζωή και δράση.

Η αργία της Κυριακής κερδήθηκε με αγώνες και δεν θα την χαρίσουμε στους επιχειρηματικούς ομίλους. Αντίθετα παλεύουμε ενάντια στους νόμους και τις κυβερνήσεις που επιβουλεύονται την πλήρη κατάργησή της.

Ο νέος νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταργεί την κυριακάτικη αργία στο δήμο της Αθήνας, στον Πειραιά, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στο Αεροδρόμιο της Αθήνας από το Μάιο ως τον Οκτώβρη. Ο νόμος αυτός ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για νέες ρυθμίσεις που θα δίνουν τη δυνατότητα σε ισχυρούς μονοπωλιακούς ομίλους να ανοίγουν όποιες και όσες Κυριακές θέλουν ανεξάρτητα αν βρίσκονται σε τουριστικές ή μη περιοχές. Σε λίγο το μέτρο δεν θα αφορά μόνο το εμπόριο, αλλά θα γενικευτεί και σε άλλους κλάδους.

Τα έσοδα για τον τουρισμό, που επικαλείται η κυβέρνηση θα γεμίσουν τα σεντούκια των επιχειρηματικών ομίλων, ενώ οι εμποροϋπάλληλοι δουλεύουν με άδεια τσέπη, χωρίς δικαιώματα και τις Κυριακές και οι αυτοαπασχολούμενοι με άδεια ταμεία βουλιάζουν στα χρέη από τη φορολογία και τις εισφορές.

Δεν έχουμε άλλο δρόμο από αυτόν της συλλογικής διεκδίκησης και του αγώνα. Παλεύουμε μαζί για δημιουργική ζωή με δικαιώματα στην εργασία και στη μητρότητα.

Δε θα τους αφήσουμε να μας πάρουν την Κυριακάτικη αργία.

Συμμετέχουμε όλες στην απεργία την Κυριακή 16/7/2017 και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στον Κάτωλα που διοργανώνει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...