15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Εργαζόμενοι γιατροί στο ΕΣΥ ν. Χανίων, ανασφάλιστοι!

Ημερομηνία:

Σχεδόν όλοι οι ιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων φαίνονται χωρίς ασφαλιστική κάλυψη στο Εθνικό Σύστημα Συνταγογράφησης, σύμφωνα με καταγγελία της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ ν.Χανίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Το ζήσαμε και αυτό. Εδώ και αρκετό καιρό, κατόπιν της εφαρμογής του συστήματος “ΑΤΛΑΣ”, σχεδόν όλοι οι ιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων φαίνονται χωρίς ασφαλιστική κάλυψη στο Εθνικό Σύστημα Συνταγογράφησης με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η συνταγογράφηση, η παραπομπή για εργαστηριακό έλεγχο, καθώς επίσης και η κάλυψη νοσήλειων τόσο στους ίδιους όσο και στις οικογένειές τους στις περιπτώσεις των έμμεσων ασφαλισμένων μελών.

Χωρίς να έχει υπάρξει καμία μεταβολή στο εργασιακό καθεστώς μας, οι διόλου ευκαταφρόνητες κρατήσεις από τη μισθοδοσία μας και η καθημερινή πολύωρη, πολλές φορές εκτός ορίων εργασία μας συνεχίζουν να λαμβάνουν χώρα, με τη διαφορά όμως ότι πλέον είμαστε και ανασφάλιστοι σύμφωνα με τα ηλεκτρονικά συστήματα του ασφαλιστικού μας ταμείου (ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ).

Ο μέχρι πριν λίγων ημερών εκπρόσωπος του ταμείου, υπάλληλος του ιατρικού συλλόγου Χανίων, μάς δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζεται ως επίσημος εκπρόσωπός πλέον από το ΤΣΑΥ, ενώ είναι αδύνατη η αποστολή των βιβλιαρίων υγείας μας εκ μέρους του, ώστε να διευθετηθεί το θέμα της ασφαλιστικής μας κάλυψης. Ωστόσο, το ΤΣΑΥ φαίνεται να μην ενημέρωσε ουσιαστικά ούτε τον ίδιο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε, ώστε να φανούμε και πάλι ασφαλισμένοι.

Αντί αυτού, τού έδωσε οδηγία ότι για περαιτέρω πληροφορίες πρέπει να καλέσουμε στο σταθερό τηλέφωνο της υπηρεσίας (2810330341), προκειμένου να ενημερωθούμε. Να σημειωθεί βέβαια ότι αυτό είναι ενα σταθερό τηλέφωνο για την  εξυπηρέτηση του κοινού, το οποίο είναι μονίμως εκτός λειτουργίας. Στις εξαιρετικές περιπτώσεις που λειτουργεί, ο τηλεφωνητής, δίνει οδηγίες για το πού βρίσκεται η υπηρεσία, αδιαφορώντας προφανώς για το ότι οι εργαζόμενοι ιατροί του ΕΣΥ, ειδικά στις μέρες μας, αδυνατούν να απουσιάσουν από την εργασία τους τις ώρες λειτουργίας του αρμόδιου γραφείου, το οποίο παρεμπιπτόντως βρίσκεται πλέον στο Ηράκλειο δηλαδή 140 χιλιόμετρα μακριά, και χωρίς προφανώς να λαμβάνεται υπόψη το τραγελαφικό της υπόθεσης.  Εργαζόμενοι ιατροί  στο ΕΣΥ ανασφάλιστοι.!!!!

Από ό,τι πληροφορηθήκαμε μάλιστα κάτι αντίστοιχο συμβαίνει σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η κατρακύλα του Υπουργείου Υγείας και αυτής της κυβέρνησης δείχνει πραγματικά να μην έχει πια πάτο.

Ένωση Γιατρών ΕΣΥ ν.Χανίων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ