15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Εργατική σύσκεψη του Συντονισμού ενάντια στα Μνημόνια για την οργάνωση της Πανεργατικής Απεργίας στις 14/12

Ημερομηνία:

Του Ειρηναίου Μαράκη

Εργατική σύσκεψη για την οργάνωση της Πανεργατικής Απεργίας στις 14/12, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8/12 στο Εργατικό Κέντρο Χανίων από τον Συντονισμό ενάντια στα Μνημόνια.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν δάσκαλοι, καθηγητές, εργαζόμενοι από το νοσοκομείο και τον ιδιωτικό τομέα, όπου συζήτησαν για το πως μπορεί να εξασφαλιστεί η οργανωμένη συμμετοχή στην απεργία των εργαζομένων από τα σωματεία και τους χώρους δουλειάς ενώ αποφασίστηκε μια σειρά εξορμήσεων και παρεμβάσεων στην Εφορία, στο Νοσοκομείο Χανίων, στο ΙΚΑ, στον ΟΤΕ και αλλού.

Στη συνέχεια αποφασίστηκε η συμμετοχή του Συντονισμού στην απεργία με δικό του πανό που θα διεκδικεί μαζικές προσλήψεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, να δοθούν λεφτά για τα ταμεία κι όχι για τους τραπεζίτες και το χρέος, συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί συζήτηση όπου αναδείχθηκε ότι η οργάνωση και η συμμετοχή στην Πανεργατική Απεργία δεν είναι μια εθιμοτυπική διαδικασία αλλά ένας πολύ σημαντικός μοχλός πίεσης για την οργάνωση και την κλιμάκωση των εργατικών αγώνων.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...