15.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Εργατικό Κέντρο Χανίων: Με την απόφαση της ΔΕΥΑΧ να μην προσλάβει δύο ανθρώπους επειδή είναι ανάπηροι οδηγούμαστε ολοταχώς στον Μεσαίωνα

Ημερομηνία:

Ένα πρωτοφανές κρούσμα ρατσισμού σημειώθηκε στη ΔΕΥΑΧ, όπου πριν λίγες μέρες το ΔΣ της επιχείρησης αποφάσισε πως δε θα προσληφθούν δύο εργαζέμενοι με αναπηρία, παρά την έγκριση της πρόσληψής τους από τον ΑΣΕΠ, καθώς ο εσωτερικός κανονισμός της επιχείρησης απαγορεύει την πρόσληψη ανάπηρων ως εργατοτεχνικό προσωπικό.

Μετά την αντίδραση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, που κάλεσε το Δήμο Χανίων και την εταιρεία να ανακαλέσουν την απάνθρωπη και απαράδεκτη απόφαση, που στερεί από ανάπηρους μια από τις ελάχιστες δυνατότητες εργασίας που τους δίνονται και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ν. Χανίων με ανακοίνωση που έδωσε τη δημοσιότητα ζητά να βρεθεί τρόπος ώστε να προσληφθούν οι δύο εργαζόμενοι, που προσελήφθησαν μέσα ΑΣΕΠ.

Αναφέρεται σχετικά:

Το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων εκφράζει την δυσαρέσκειά του για την απόφαση της ΔΕΥΑΧ , με την οποία δεν δέχεται να προσλάβει δύο συναδέλφους, συνδημότες μας.

Συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Χανίων στις 22 Αυγούστου, ακύρωσε την πρόσληψη των δύο συναδέλφων συνδημοτών μας, παρά το γεγονός ότι οι παραπάνω συνάδελφοι βάση αποτελεσμάτων της προκήρυξης 3Κ/2018, θα έπρεπε να διοριστούν στην ΔΕΥΑΧ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΧ προέβη σε αυτή την απόφαση λόγω του εσωτερικού κανονισμού της επιχείρησης (ΔΕΥΑΧ), ο οποίος και απαγορεύει την πρόσληψη ατόμων με ποσοστό αναπηρίας μεγαλύτερο του 50%, στην συγκεκριμένη θέση (εργάτες γενικών καθηκόντων).

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις συγκεκριμένες θέσεις προβλεπόταν πρόσληψη ανθρώπων με αναπηρία.

Επίσης οι συνάδελφοι προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ, που έχει και την αποκλειστική αρμοδιότητα να κρίνει τη νομιμότητα της πρόσληψης.

Προκηρύξεις και θέσεις εργασίας που δίνουν τη δυνατότητα να προσλαμβάνονται εργαζόμενοι με κάποιο ποσοστό αναπηρίας είναι ελάχιστες και αν με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο ακυρώνονται και μάλιστα από μία ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, οδηγούμαστε κυριολεκτικά στον μεσαίωνα. Πολύ περισσότερο όταν στη ζούγκλα της λεγόμενης ελεύθερης αγοράς εργασίας, ένας ιδιώτης δεν θα πάρει έναν εργαζόμενο με αναπηρία.

Καλούμε τον Δήμο Χανίων (στον οποίο ανήκει η ΔΕΥΑΧ), το νέο δήμαρχο και το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Χανίων, να δείξουν το κοινωνικό τους πρόσωπο και να βρουν τρόπο ώστε να προσληφθούν οι συνάδελφοι σύμφωνα με τις ανάγκες τις επιχείρησης και των συναδέλφων.

Το Εργατικό Κέντρο Χανίων θα είναι δίπλα στους δύο συναδέλφους μέχρι να δικαιωθούν.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...