13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ – Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ: Κάλεσμα σε απεργία την 1η Μάη

Ημερομηνία:

Δεν είναι αργία, είναι Απεργία

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Χανίων και το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Ν. Χανίων, απευθύνουν προσκλητήριο αγώνα προς όλους τους Εργαζόμενους, τους Συνταξιούχους, τους Ανέργους καλώντας τους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στην πρωτομαγιάτικη Απεργία και στην  απεργιακή Συγκέντρωση που θα γίνει στην Πλατεία της Αγοράς,  την 1η του Μάη,  στις 10 το πρωί.

Συνάδελφοι, οι κυβερνώντες αφού επιτέθηκαν λυσσαλέα και ισοπέδωσαν ακόμη και θεμελιώδη εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, φέτος προσπάθησαν να απαξιώσουν ακόμη και την Πρωτομαγιάτικη  Απεργία, μεταφέροντάς την σε άλλη μέρα, σαν να επρόκειτο για μια απλή κινητή εορτή. Προφανώς δεν θέλουν να μείνει η μέρα αυτή ως ημέρα μνήμης και τιμής στη θυσία  των μαρτύρων της τάξης μας, ως ημέρα διεκδίκησης και πάλης των εργαζομένων ενάντια στην καταπίεση, στη στυγνή εκμετάλλευση και στην εξουσία του κεφαλαίου.

 Η 1η Μάη του 2013 βρίσκει τους Έλληνες εργαζόμενους να  αγωνίζονται μέσα σε  μια νομοθετημένη πλέον εργασιακή ζούγκλα. Βρίσκει ενάμισι σχεδόν  εκατομμύριο ανέργους και την πλειοψηφία του λαού μας  να έχει επιστρέψει σ’ ένα κατοχικό βιοτικό και κοινωνικό επίπεδο. Βρίσκει τους Έλληνες αλλά και τους εργαζόμενους των ευρωπαϊκών λαών του νότου, να είναι περιχαρακωμένοι με συρματοπλέγματα νόμων και μέτρων που επιβλήθηκαν από τις βάρβαρες  και σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές, κατ’ εντολή του ευρωπαϊκού και ντόπιου κεφαλαίου.

Αδιέξοδες πολιτικές, που όμως  ψηφίστηκαν και εφαρμόστηκαν από έλληνες βουλευτές,  στέλνοντας στην ανέχεια και στην εξαθλίωση μισθωτούς και συνταξιούχους. Στέλνοντας στην απόγνωση της ανεργίας χιλιάδες Έλληνες. Ξεπουλώντας  τη δημόσια περιουσία και κάθε οικονομικό πόρο που θα οδηγούσε τη χώρα στην ανάπτυξη. Ξεπουλώντας  ακόμη και  την εθνική μας κυριαρχία.

Η απάντηση των εργαζόμενων πρέπει να είναι μια και μοναδική:  Να αποκρούσουμε άμεσα και  αποτελεσματικά τις βάρβαρες πολιτικές που στο βωμό του κέρδους και των αγορών καταπατούν και περιφρονούν κάθε έννοια δικαίου και ευτελίζουν κάθε αξία.  Είναι καθήκον μας να υψώσουμε το γρηγορότερο  το ανάστημά μας και να οργανώσουμε νέους ταξικούς αγώνες που θα φωτίσουν το μέλλον μας με ελπίδα.

Η 1η του Μάη, είναι μέρα καθαγιασμένη με το αίμα της εργατικής τάξης, και πρέπει η σημερινή πρωτομαγιά να αποτελέσει  αφετηρία για πιο ουσιαστικούς, ενωτικούς, και μαζικούς αγώνες. Τόσο απέναντι στις  άδικες και απάνθρωπες πολιτικές, όσο και απέναντι σ’ αυτούς που εξαπατώντας το λαό, εκφράζουν τελικά  και  υπηρετούν το κεφάλαιο και τα συμφέροντά του.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ 1Η ΤΟΥ ΜΑΗ

ΣΤΙΣ 10.00΄ ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...