23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΧΑΝΙΩΝ – Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ: Παράλυση σε καίριες υπηρεσίες του ΙΚΑ

Ημερομηνία:

Παρά την δέσμευση της Κυβέρνησης για άμεση οριστική και νομικά στέρεη λύση στο θέμα των επιτυχόντων στους διαγωνισμούς προκηρύξεων ΑΣΕΠ 8Κ/2008 και 9Κ/2008, τις τελευταίας ημέρες κοινοποιήθηκαν οι απολύσεις στους 560 εργαζόμενους στο ΙΚΑ, οι οποίοι πρόσφεραν εργασία εδώ και δύο χρόνια στους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του Ιδρύματος.

Η απόλυση των συγκεκριμένων εργαζομένων προκαλεί παράλυση σε καίριες υπηρεσίες του ΙΚΑ (συντάξεων, εσόδων, μητρώου κ.α.), πολλές από τις οποίες στελεχώνονται πλέον μόνο από τους ανωτέρω υπαλλήλους.

Οι απολύσεις αυτές έρχονται σε μια εποχή  που το προσωπικό ήδη έχει μειωθεί εδώ και δύο χρόνια, από το κύμα συνταξιοδοτήσεων που η ψήφιση των αντιασφαλιστικών νόμων έχει δημιουργήσει, με συνέπεια την περαιτέρω ταλαιπωρία των ασφαλισμένων στο μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα της χώρας.

Το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων και το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ν. Χανίων συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο ΙΚΑ και καλούμε την κυβέρνηση και τους  συναρμόδιους Υπουργούς της να συνειδητοποιήσουν ότι τα προβλήματα των πολιτών και των εργαζομένων δεν λύνονται μέσα από τις υποσχέσεις, τις δηλώσεις, τις δεσμεύσεις και τα Δελτία Τύπου.

Απαιτούνται πράξεις!

Τους καλούμε να τηρήσουν τα υποσχεθέντα και να δώσουν άμεσα οριστική λύση, που να αποκαθιστά τους επιτυχόντες των δύο διαγωνισμών.

Παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και όχι στην αποδυνάμωσή του, όπως αυτή επιχειρείτε με τις αποφάσεις της τρόικα και της τρικομματικής κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...