19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ερντογάν προς μουσουλμάνους Θράκης: Είστε Έλληνες και πρέπει να σέβεστε την ελληνική σημαία

Ημερομηνία:

«Δεν μιλάμε για αφομοίωση αλλά για ενσωμάτωσή σας στην Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας στη Θράκη, ενώ τόνισε ότι, όπως η Τουρκία έχει «μία σημαία», έτσι και στην Ελλάδα «δεν είναι δυνατόν να βάλουμε στην άκρη την ελληνική σημαία».

Σε ομιλία του σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής, ο Τούρκος πρόεδρος επεσήμανε ότι όποιες εθνικές καταγωγές και να υπάρχουν στην Τουρκία, όλες μαζί αποτελούν «έναν λαό».

«Το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα. Όποιες εθνικές καταγωγές και αν υπάρχουν, όλες μαζί αποτελούν έναν λαό», πρόσθεσε. Σημείωσε επίσης ότι, «όπως η Τουρκία είναι ενιαία με τα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρά της, αυτό ισχύει και για την Ελλάδα».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας αναχώρησε στις 16:55 από την Κομοτηνή για το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, με τελικό προορισμό την Τουρκία.

«Είστε η γέφυρα της συνεργασίας με την Ελλάδα»

Νωρίτερα, σε ομιλία του ενώπιον συγκεντρωμένου πλήθους στο μειονοτικό σχολείο «Τζελάλ Μπαγιάρ» ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- σε προβλήματα που, όπως είπε, αντιμετώπισε η μειονότητα στο παρελθόν, ενώ μίλησε για γέφυρες φιλίας ανάμεσα στους δύο λαούς, αναφερόμενος και στις προκλήσεις που διέπουν τις διμερείς σχέσεις.

«Θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία με την Ελλάδα και εσείς θα είστε η γέφυρα» τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας μιλώντας σε μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας, τα οποία τον υποδέχτηκαν με το σύνθημα «ηγέτη μας».

Ο Τούρκος πρόεδρος έφτασε το μεσημέρι στο τζαμί Κιρ Μαχαλλέ της Κομοτηνής, στο πλαίσιο επίσκεψής του στη Θράκη, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Τον υποδέχθηκαν έξω από το τζαμί οι ψευδομουφτήδες της Κομοτηνής και της Ξάνθης. Μικρά παιδιά του πρόσφεραν ανθοδέσμες, ενώ μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας που είχαν συγκεντρωθεί εκεί, φώναζαν ρυθμικά το όνομά του και τον χειροκροτούσαν.

Αμέσως μετά την προσευχή, ο Τούρκος πρόεδρος περπάτησε ως το σχολείο, και στη διάρκεια της διαδρομής μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας είχαν συγκεντρωθεί στις δυο πλευρές του δρόμου, προκειμένου να τον δουν από κοντά και να τον χειροκροτήσουν. Χαιρέτισε πολλούς από αυτούς και είχε σύντομη συνομιλία μαζί τους, ενώ δέχθηκε και δώρα.

Στην είσοδο του σχολείου τον υποδέχθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, που έχει την ευθύνη να συνοδεύει τον Τούρκο Πρόεδρο καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης, παρόντες ήταν επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά, Καρά Γιουσούφ Αϊχάν, Ζεϊμπέκ Χουσεϊν, και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Αχμέτ Ιλχάν.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της προσευχής, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υφυπουργός Γιάννης Αμανατίδης και οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν επισκεφθεί το σχολείο, όπου χαιρέτισαν τους μαθητές, οι οποίοι τους υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα.

Στο σχολείο ο κ. Ερντογάν συνομίλησε με μαθητές και καθηγητές στην αυλή, όπου, εκτός από μαθητές είχαν συγκεντρωθεί και μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας, όπως και έξω από αυτό.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...