18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

ΕΡΤ: “Παραίτησε” τους διευθύνοντες ο Λ. Κρέτσος – Εκτός Ραδιομεγάρου Κωστόπουλος και Θαλασσινός

Ημερομηνία:

Εκτός ΕΡΤ αναμένεται να τεθούν εντός της ημέρας ο διευθύνων σύμβουλος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος. Συγκεκριμένα, μετά από τον σάλο του τελευταίου καιρού, οι φήμες πως ο νέος αρμόδιος για την ΕΡΤ Λευτέρης Κρέτσος θα άλλαζε τη διοίκηση, επιβεβαιώνονται με τον υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής να ζητά τις παραιτήσεις τόσο του Βασίλη Κωστόπουλου όσο και του Γιώργου Θαλασσινού.

Κι όλα αυτά, μία μέρα μετά την ειδική συνεδρίαση για την ΕΡΤ στη Βουλή, όπου εκτός του κ. Κρέτσου εμφανίστηκαν ο κ. Κωστόπουλος αλλά και ο πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Λεοντής, ενώ νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος και ο αναπληρωτής του είχαν μαλώσει δημόσια με ανταλλαγή ανακοινώσεων και αλληλοκατηγοριών.

“Πόλεμος” μέσω social media αλλά και του γραφείου Τύπου της ΕΡΤ

Συγκεκριμένα, αυτό που γινόταν το τελευταίο διάστημα στο Ραδιομέγαρο δεν έχει προηγούμενο, αφού τα διευθυντικά στελέχη εξαπέλυαν σφοδρές επιθέσεις ο ένας στον άλλο όχι σε κάποια πηγαδάκια ή μεταξύ της παρέας τους, αλλά δημόσια στα social media, ενώ το κορυφαίο όλων ήταν πως στις 30 Οκτωβρίου το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ έστειλε μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση με την οποία ο Β. Κωστόπουλος απαντούσε σε email που έστειλε στους εργαζόμενους ο Γ. Θαλασσινός!

Το κλίμα αυτό, το οποίο προκαλούσε τριγμούς που έφταναν μέχρι το Μαξίμου με το θέμα της ΕΡΤ να αποτελεί και αντικείμενο συζήτησης στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, φάνηκε χθες και στη Βουλή, όπου ο διευθύνων σύμβουλος είπε ενώπιων των βουλευτών πως όταν πήγε να αναλάβει τα καθήκοντά του, του είχαν κλειδώσει το γραφείο και δεν έβρισκε και τα κλειδιά…

Αφησε επίσης σαφείς αιχμές κατά του νυν εντεταλμένου σύμβουλου προγράμματος Σπύρου Κρίμπαλη, χαρακτηρίζοντας τις καταγγελίες του «έωλες», ενώ τα έβαλε και με τον αναπληρωτή του Γιώργο Θαλασσινό. «Τα καταφέραμε παρά τον πόλεμο που δεχόμαστε καθημερινά.  Θα αναρωτηθείτε πως αυτή η διοίκηση άντεξε τόσους μήνες», δήλωσε απευθυνόμενος προς τους βουλευτές.

Και κατέληξε: «Απέναντι στην πολιτική του τίποτα που επάξια εκπροσωπούν οι επώνυμες καταγγελίες, εμείς προσπαθούμε να επαναφέρουμε , η δημόσια τηλεόραση στο επίπεδο που θέλει ο λαός».

Η τοποθέτηση του προκάλεσε αντιδράσεις από τους βουλευτές, ιδιαίτερα από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Γιάννη Τραγάκη και τον Σπύρο Λυκούδη, όμως χαρακτηριστικό του κλίματος και στο Κοινοβούλιο ήταν όταν η Αννέτα Καββαδία του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε τον κ. Κωστόπουλο “αν αισθάνεται ευχαριστημένος όταν κοιτά τον εαυτό του στον καθρέφτη”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...