22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ερχονται αλλαγές στις απουσίες και στη διαγωγή σε Γυμνάσια-Λύκεια – Με email θα ενημερώνονται οι γονείς για τις απουσίες

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με «Τα Νέα» το υπουργείο λίγους μήνες αφού κατάργησε τη «διαγωγή κοσμία» φέρνει πλέον στα σχολεία ένα νέο σχέδιο για τη διαγωγή των μαθητών που περιλαμβάνει την διαγωγή «εξαιρετική», την διαγωγή «καλή» και την διαγωγή «μεμπτή», οι οποίες όμως δεν θα αναγράφονται στους τίτλους σπουδών.

Απουσίες: Με e-mail θα ενημερώνονται οι γονείς

Αλλαγές όμως έρχονται και στις απουσίες, καθώς αν και παραμένει το όριο των 114, καταργείται πλέον ο διαχωρισμός των δικαιολογημένων και των αδικαιολόγητων «καθώς όλες πρέπει να είναι σε γνώση του κηδεμόνα και ορίζονται όλες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες μπορεί ένας μαθητής να απουσιάσει χωρίς να προσμετρώνται οι απουσίες του». Παράλληλα, πλέον οι γονείς θα ενημερώνονται για τις απουσίες των παιδιών τους με e-mail καθώς το υπουργείο θεσμοθετεί το ηλεκτρονικό απουσιολόγιο.

Σχολικό έτος: Η έναρξη, η λήξη και οι εξετάσεις

Σύμφωνα με το σχέδιο το υπουργείου Παιδείας, το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους και λήγει την 30ή Ιουνίου του επόμενου έτους. Όσον αφορά συγκεκριμένα στα Γυμνάσια, τα μαθήματα θα λήγουν την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου.

Επιπλέον, κάθε έτος με απόφαση του υπουργού Παιδείας που θα εκδίδεται μέχρι την 30η Απριλίου, θα καθορίζεται η λήξη των μαθημάτων του Γυμνασίου, του Γενικού Λυκείου και του Επαγγελματικού Λυκείου.

Γενικό Λύκειο, Επαγγελματικό Λύκειο αλλά και Γυμνάσιο θα έχουν δύο τετράμηνα με το πρώτο να ξεκινά στις 11 Σεπτεμβρίου και να λήγει στις 20 Ιανουαρίου και το δεύτερο να ξεκινά από τις 21 Ιανουαρίου έως και το τέλος των μαθημάτων.

Τέλος, όσον αφορά στις γραπτές εξετάσεις προαγωγικές και απολυτήριες, διεξάγονται μετά τη λήξη των μαθημάτων του β΄ τετραμήνου, στις εξεταστικές περιόδους Μαΐου – Ιουνίου, αλλά και από την 1η Σεπτεμβρίου έως την έναρξη των μαθημάτων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

100 φωνές τραγουδούν για τον Μάνο Λοΐζο

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακές Ενότητες Χανίων & Ρεθύμνου,...

Η συγγραφέας Ουλρίκε Ράιλανς στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Το Ινστιτούτο Γκαίτε, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης...