15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τη δίωξη σε βάρος 12 φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης

Ημερομηνία:

Να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων και η δίωξη σε βάρος 12 μελών του Συλλόγου Φοιτητών Φυσικού του Πανεπιστημίου Κρήτης (Π.Κ.) ζητούν με ερώτησή τους οι βουλευτές ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής και Γιάννης Γκιόκας. Αναλυτικά στην ερώτησή τους αναφέρουν:Σε μία περίοδο που η αντιλαϊκή επίθεση από την τρικομματική κυβέρνηση, και η έκφρασή της στην Ανώτατη Εκπαίδευση μέσα από το νόμο-πλαίσιο και το σχέδιο «Αθηνά», είναι σε πλήρη εξέλιξη, 12 μέλη του Συλλόγου Φοιτητών Φυσικού του Πανεπιστημίου Κρήτης (Π.Κ.) συνεχίζουν να διώκονται για τη συνδικαλιστική τους δράση.

Η κοσμητεία της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Π.Κ. παραπέμπει τους 12 φοιτητές σε πειθαρχικό συμβούλιο για τη συμμετοχή τους σε κινητοποίηση του συλλόγου που διεκδικούσε να εξεταστούν τα μαθήματα, που δεν είχαν εξεταστεί σε προηγούμενη εξεταστική περίοδο, λόγω προηγούμενων κινητοποιήσεων του Συλλόγου Φοιτητών τον Σεπτέμβριο του 2011, ενάντια στο νόμο-πλαίσιο και την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική. Αυτό γίνεται με εφαρμογή του αντιδραστικού προτύπου εσωτερικού κανονισμού που προβλέπει επιβολή κυρώσεων και δίωξη φοιτητών και προσωπικού που «παρακωλύουν» τη λειτουργία των ιδρυμάτων.

Η αντιδραστική αυτή κίνηση εντάσσεται στα πλαίσια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του φοιτητικού και συνολικότερα του λαϊκού κινήματος. Έχει σαν στόχο να καταστείλει όποιον σηκώνει ανάστημα και αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, η οποία απαξιώνει και αποδομεί τη δημόσια και δωρεάν παιδεία, μετατρέποντας τη σε εμπόρευμα, στα πλαίσια των αποφάσεων της Ε.Ε.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι προτίθεται να κάνει, για να μην υποστούν κυρώσεις οι 12 φοιτητές, στα πλαίσια της διαδικασίας ποινικοποίησης των αγώνων του συλλόγου τους, από την Κοσμητεία Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...