14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ερώτηση Συντυχάκη για τις απαράδεκτες επιθέσεις ΝΑΤΟικών στρατιωτών σε πολίτες στα Χανιά

Ημερομηνία:

Επίκαιρη Ερώτηση για τις απαράδεκτες και απρόκλητες επιθέσεις ΝΑΤΟικών στρατιωτών προς Χανιώτες πολίτες το βράδυ της 17ης Νοέμβρη 2017 κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Εσωτερικών ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Το βράδυ της 17ης Νοέμβρη 2017 και μετά την πορεία για τον εορτασμό της επετείου για το Πολυτεχνείο στα Χανιά (επέτειος που συνδέεται διαχρονικά με την καταδίκη του ΝΑΤΟ καθώς και της παρουσίας των βάσεων στη χώρα μας για την εξυπηρέτηση των πολεμικών του σκοπών), ΝΑΤΟικοί στρατιώτες, που συμμετείχαν στην πολυεθνική άσκηση “ΝΗΡΗΙΣ 2017” που διεξήχθη στα Χανιά, επιτέθηκαν απρόκλητα σε βάρος πολιτών στο κέντρο της πόλης, στέλνοντας μάλιστα τον έναν σοβαρά τραυματισμένο στο νοσοκομείο.

Η συμπεριφορά αυτή δεν είναι ξένη για το λαό των Χανίων καθώς η ιμπεριαλιστική μηχανή του ΝΑΤΟ τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνεται ολοένα και περισσότερο στην περιοχή της Κρήτης λειτουργώντας πλήρως αποθρασυμένη από την ευκολία με την οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ παραχωρεί γη και ύδωρ για τα επικίνδυνα για τους λαούς ιμπεριαλιστικά τους σχέδια. Μέρος αυτής της αποθράσυνσης είναι η συμπεριφορά των στρατιωτών προς το λαό των Χανίων. Τα τελευταία χρόνια άλλωστε υπάρχουν πολλά αντίστοιχα περιστατικά χωρίς τελικά να δικαστεί κανένας (καθεστώς γενικευμένης ετεροδικίας).

Στην προκειμένη περίπτωση, αν και πραγματοποιήθηκε η δίκη, οι ΝΑΤΟικοί στρατιώτες καταδικάστηκαν ερήμην (έχουν ήδη αποχωρήσει από τη χώρα) μόλις σε 18 μήνες με αναστολή. Στην ουσία δηλαδή εκτός από την απαράδεκτη συμπεριφορά τους εξαιτίας των παραχωρήσεων της κυβέρνησης έμειναν και ατιμώρητοι τη στιγμή που τα σοβαρά τραύματα που προξένησαν και έστειλαν έναν άνθρωπο στο νοσοκομείο χρειάζονται αποκατάσταση, δηλαδή τεράστιο οικονομικό και ψυχικό κόστος για τον τραυματία.

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

– Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την πραγματική τιμωρία των δραστών των πρόσφατων επιθέσεων όπως και των προηγούμενων που μένουν διαχρονικά ατιμώρητοι;

– Πώς τοποθετείται η κυβέρνηση στο αίτημα του χανιώτικου και συνολικά του ελληνικού λαού για το κλείσιμο της βάσης της Σούδας και όλων των ευρωατλαντικών βάσεων και στρατηγείων που υπάρχουν στην Ελλάδα;».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...